Profesor na Fakultetu političkih znanosti, nekadašnji šef UDBA-e dobiva otkaz zbog nerada

Foto: snimka zaslona

Zaposlenik Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, doc. dr.sc. Ante Barišić, nekadašnji šef UDBE zadužen za kler, dobit će otkaz. Čeka se samo suglasnost Fakultetskog vijeća na idućoj sjednici, koja će se održati 5. listopada 2017. godine, a nakon pregleda izvješća peteročlanog povjerenstva, stoji u dokumentu u čijem smo posjedu.

(VIDEO) Što se događalo u Bujici: Evo integralne verzije

Peteročlano povjerenstvo čine dekanica, prof. dr. sc. Ivo Žanić, predstavnik studenata (Željko Poljak, predsjednik Studentskog zbora), predstavnik sindikata, imenovani od strane Ante Barišića ili on sam. Ono je imenovano danas, a sindikat i doc. dr. sc. Ante Barišić imaju rok od osam dana za imenovanje člana u povjerenstvo(do 22. rujna 2017. godine), te će povjerenstvo podnijeti izvješće do 30. rujna 2017. godine.

Doc. dr. sc. Ante Barišić 15. prosinca 2016. godine potpisao je Izjavu o suglasnosti kojom je potvrdio da je upoznat s činjenicom da ju je 3. ožujka 2015. godine istekao rok od 5 godina za izbor u više zvanje ili reizbor u isto zvanje (docenta), te se odrekao prava na reizbor u isto zvanje. Time se usuglasio i s prijedlogom sa sjednice Odsjeka za međunarodne odnose i sigurnosne studije, kojoj je i sam prisustvovao 12. prosinca 2016. godine, da se početkom ljetnog semestra akademske godine 2016./2017. raspiše natječaj za izbor izvanrednog profesora.

(VIDEO) Sukob u Bujici između bivšeg političkog zatvorenika Grubišića i prof. Barišića s FPZG-a, nekadašnjeg šefa UDBE zaduženog za kler

Barišić se na javni natječaj nije prijavio, iako je dva puta obaviješten o objavi natječaja i roku za prijavu na isti (12. svibnja 2017.). Zbog toga su se stekli uvjeti za pokretanje postupka redovitog osobno uvjetovanog otkaza ugovora o radu, bez obveze ponude drugog radnog mjesta.

Barišić je rođen 25. veljače 1957. u Drnišu. Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti 1979. godine i na istom fakultetu magistrirao 1986., te doktorirao na temu Vanjska politika SAD između diplomacije i rata – Obavještajno-sigurnosne organizacije SAD u doba hladnog rata 2001.

Ante Barišić: Zamislite što nekadašnji šef UDBE zadužen za kler danas poučava studente na Političkim znanostima

Zaposlen je na Fakultetu političkih znanosti od 1990. godine. Predaje Europsku sigurnost i hladni rat (1945.-1991.). Član je Hrvatskoga politološkoga društva i Hrvatske udruge za međunarodne studije. Nacional je 2002. godine naveo da je Barišić natječući se za zvanje docenta, kako je utvrdilo Znanstveno-nastavno vijeće zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti, svojim objavljenim znanstvenim radovima pribrojao i one koji nikada nisu napisani.

Marko Grubišić – u Lepoglavi me tukao Ante Barišić, današnji profesor FPZG-a i nekadašnji šef Odjela za kler SDS-a

 Antu Barišića, kojeg mnogi mediji nazivaju „uglednim profesorom“, 2015. prozvao je čelnik Društva političkih zatvorenika Marko Grubišić, da ga je 1983. nevinog tukao u pritvoru i zbog kojeg je bio u Lepoglavi, o čemu više možete pročitati OVDJE.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr