Prosperov Novak: ‘Dolenec iz Možemo bavi se rušenjem socijaldemokracije u rubnim zemljama Europe’

Foto: snimka zaslona

Sveučilišni profesor i ugledni hrvatski književnik dr. Slobodan Prosperov Novak gostovao je u Bujici na Z1 televiziji, gdje je govorio o Možemo.

Ideološkim guruom radikalno lijevog pokreta Tomislava Tomaševića, ugledni književnik proglasio je Danijelu Dolenec s Fakulteta političkih znanosti, koja je ujedno i kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika.

“Ona je suradnik časopisa kojeg uređuje Dejan Jović… Napisala je tekst koji se zove ‘Vojnička država’ u kojem o Hrvatskoj govori kao vojničkoj državi, državi ratnih veterana, kojima se ruga, kao i cijelom sustavu… U znanstvenom smislu, Dolenec se cijeli život bavi onim što je njezin politički habitus… Bavi se destruiranjem socijal-demokratskog pokreta i rušenjem socijaldemokracije u rubnim zemljama Europe. Ona to zove perifernim ili južnim zemljama Europe, a misli na Španjolsku, Portugal, djelomično Italiju, Grčku i Hrvatsku… Bavi se urušavanjem jednog sustava što su oni u Hrvatskoj i uspjeli. Jedini koje su oni porazili u Hrvatskoj je, ustvari, SDP, kojeg sada pokušavaju zamijeniti”, rekao je Prosperov Novak.

O Vilimu Matuli i Vladi Gotovcu

“Tomaševićev bliski suradnik Vili Matula autor je jedne od najsramotnijih izjava o hrvatskim disidentima,“ podsjetio je Slobodan Prosperov Novak: “On je montirane komunističke procese protiv Vlade Gotovca, koji je šest godina patio u Titovim kazamatima, nazvao legalnima! To je jedna nakaradna izjava, neprihvatljiva na svaki način i to izreći u Hrvatskoj o jednom Vladi Gotovcu je nedopustivo!”

Izbori kao referendum

“U nedjelju, 30. svibnja izlazimo na referendum za modernu Hrvatsku koja je vedra i koja će konačno, bez ikakvih ograda, pogledati i na svoju prošlost i na svoju budućnost, koja neće dopustiti da njezin glavni grad vode ljudi za koje se može utvrditi da su u većini svojih političkih akcija, strani plaćenici”, poručuje Prosperov Novak.

”U Zagrebu Hrvatska pada i Hrvatska raste u Zagrebu, zato naše sugrađane treba pozvati da izađu na glasovanje. To što će se dogoditi 30. svibnja bit će doista presudno za cijelu Hrvatsku. 30. svibnja Hrvatska ne smije pasti!”, zaključio je Prosperov Novak.

Emisiju u cijelosti pogledajte ovdje:

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr