Prosvjed nastavnika: “Nije svako rješenje u novcu”

Foto; snimka zaslona

Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu ‘Preporod’ održao je danas ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja prosvjed pod nazivom: “Korona škola”.

Glavne teme prosvjeda su, kako navode iz sindikata, paralelna nastava, refundacija troškova, plaća za vrijeme bolovanja i manjak spremačica.

“Mi ne upozoravamo na probleme bez rješenja. Mi nudimo rješenja i ona se mogu pronaći i bez novca”, rekao je nakon prosvjeda Željko Stipić iz sindikata Preporod, koji je dodao kako su svi prosvjednici bili pod maskama, ali da njihovi zahtjevi nisu mskirani.

Ne može pandemija biti obrazloženje za nepoštivanje zakona

“Nije svako rješenje u novcu, kazao je. Prvi zahtjev moguće je riješiti bez novca. Status učitelja i nastavnika kojima je naloženo da uz rad u razredu rade i s učenicima koji su u samoizolaciji, kojih je sada već 10.000, treba regulirati. Uz to se od nekih traži da rade i sa svim učenicima koji su bolesni. Ta obveza ne proizlazi ni iz kakvog propisa. Ne može pandemija biti obrazloženje za nepoštivanje zakona”, kaže.

Dodao je kako jeste u pitanju viša sila, ali da se ono što se može riješiti – treba riješiti.

“Nebrojeni su dopisi jasno nudili rješanja, no mi smo nudili djalog.”

Posljedice online nastave zahtijevaju dugoročnu sanciju

Istaknuo je kako je on profesor hrvatskog jezika i da njegovo mišljenje nije relevantno.

“Želim vjerovati da struka donosi prave odluke. Upozoravamo da je rad u razredu najpoželjniji oblik rada. Posljedice online nastave zahtijevaju dugotrajnu sanaciju”, rekao je odgovarajući na pitanje treba li uvesti online nastavu.

Ne bih otkrivao naše sljedeće pozive, no nećemo stati, mi ćemo sigurno ići dalje, rekao je Stipić za N1 nakon čega je sindikat otišao na sastanak u Ministarstvo obrazovanja, piše N1.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/N1