Pupovac dodijelio nagradu za humanizam novinaru vlastitih novina!

Foto: fah

Srpsko narodno vijeće održalo je tradicionalno božićno primanje, na kojem je uz visoke državne dužnosnike bio i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. Na primanju su uručene i godišnje nagrade SNV-a.

Za doprinos razvoju srpskih institucija Nagrada Nikola Tesla uručena je Đorđu Kneževiću. Nagrada za humanizam Diana Budisavljević uručena je novinaru srpskih Novosti Vladimiru Juričiću, Nagrada Svetozar Pribićević za unapređenje hrvatsko-srpskih odnosa Miljenku Domljanu.

Tjednik “Novosti” izdaje Srpsko narodno vijeće, krovna institucija Srba u Hrvatskoj, a toj nevladinoj udruzi na čelu je predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac.

Tjednik se financira iz državnog proračuna tj. naših džepova. Dio novinara i urednika iz nekadašnjeg “Ferala” nakon gašenja lista, prešao je u Pupovčeve “Novosti”.

Glavni je urednik Nikola Bajto, izvršna urednica Tamara Opačić, a kao kolumnisti navedeni su Marinko Čulić, Boris Dežulović, Viktor Ivančić, Sinan Gudžević, Boris Rašeta.

> Pupovčeve ‘Novosti’ – umjesto da rade na suživotu, pozivaju na klanje, iskrivljuju povijesne činjenice i omalovažavaju hrvatski narod

Sve to hrvatski porezni obveznici platili su i 2017. godine 3,2 milijuna kuna!

> Jesu li Pupovčeve Novosti i ove godine dobile 3,2 milijuna kuna kao avans političke trgovine?

Udruga U ime obitelji u veljači prošle godine napravila je dotadašnju analizu članaka iz tjednika Novosti i dostavila izvješće premijeru Andreju Plenkoviću, članovima Nacionalnog vijeća za manjine, tadašnjem predsjedniku Sabora Boži Petrovu, članovima saborskog Odbora za manjine, Državnom odvjetništvu i Uredu za državnu reviziju.

Izvješće koje je sastavila udruga U ime obitelji ukazuje na brojne eksplicitne primjere izražavanja netolerancije prema većinskom hrvatskom stanovništvu, kao i ispunjavanje elemenata članka 349. Kaznenog zakona prema kojemu je grubo omalovažavanje Republike Hrvatske zakonski kažnjivo djelo.

> Pupovčeve ‘Novosti’ nastavljaju proračunski novac koristiti za širenje netolerancije

 

Izvor: narod.hr