Rimac dogovorio suradnju s Pininfarinom vrijednu 600 milijuna kuna

Foto: Fah
Automobili Pininfarina najavili su ugovor o suradnji s Rimcem u vrijednosti od 600 milijuna kuna.

Rimac će osigurati elektropogon, softver, hardver i baterijski sustav kroz ugovor u vrijednosti 600 milijuna kuna (80 milijuna eura), za Automobili Pininfarina i razvoj njihovog prvog električnog automobila visokih performansi, PF0, objavio je Rimac.

‘Uzbuđeni smo zbog ovog izazova. Kombinacija naših vrijednosti – napredne tehnologije, inovacija i visokih performansi s tradicijom i talijanskim dizajnom Automobili Pininfarina čini idealan spoj za uzbudljiv, novi,električni super sportski automobil – PF0. Ovo partnerstvo je velika prekretnica za obje tvrtke i veselimo se suradnji i realizaciji ovog posebnog automobila’ rekao je Rimac.

‘Od trenutka kad sam upoznao Matu, znao sam da on i njegov tim u Rimcu mogu pružiti stručnost za dostaviti nezaboravno iskustvo vožnje koje odgovara visokim standardimadizajna koje je postavila Pininfarina. Ova suradnja povezuje budućnost električnih performansi s tradicijom legendarnog Pininfarininog dizajna u jedan izniman automobil, PF0’, izjavio je Michael Perschke, izvršni direktor tvrtke Automobili Pininfarina.

Narod.hr nastoji objektivno informirati javnost o svim važnim temama iz Hrvatske i svijeta i onim temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima. Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati vas o najvažnijim događajima potrebna nam je Vaša pomoć. Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Hina/nb