Ročište za procjenu nekretnina tvrtke Ninoslava Pavića zakazano za 11. travnja

Foto: fah

Trgovački sud u Zagrebu za 11. travnja zakazao je ročište na kojem će se utvrditi vrijednost nekretnina Com Com d.o.o., tvrtke bivšeg većinskog vlasnika Europapress Holdinga (EPH) Ninoslava Pavića, od koje vjerovnici u stečajnom postupku potražuju više od 90 milijuna kuna.

Kako se ističe u zaključku, vrijednost nekretnina sud utvrđuje zaključkom po slobod­noj ocjeni nakon održanog ročišta na kojemu će razlučnim i stečajnim vjerovnicima kao i stečajnom upravitelju biti omogućeno da se o tome izjasne te prilože odgovarajuće pisane dokaze.

Sudska odluka uslijedila je nakon izvješća stečajnog upravitelja koji je isticao kako će pokrenuti utvrđivanje cijene nekretnina te tvrtke u zagrebačkoj Bužanovoj ulici dosad procijenjene vrijednosti od oko milijun kuna.

U tom se izvješću navodi kako je riječ o nekretninama odnosno suvlasničkim udjelima u u zgradi u Bužanovoj na kojima postoji razlučno pravo Raiffeisen banke koja ima tražbinu od oko 8,7 milijun kuna. Isticalo se i kako je, a nakon provedenog natječaja za prodaju pokretnina Pavićeve tvrtke u stečaju, na javnoj dražbi prodan i nekad skupocjeni Mercedes E50 AMG 210 za koji je kupac nakon četvrtog oglasa za prodaju izdvojio samo 13.250 kuna s PDV-om.

Navodilo se i kako u procjeni vrijednosti imovine Com Com d.o.o, između ostaloga, treba razmotriti i udjele te tvrtke u drugim društvima – a naročito u Hanza mediji, bivšem EPH koji je preuzeo pokojni Marijan Hanžeković, a zbog čega je Ninoslav Pavić pokrenuo spor tražeći oko 260 milijuna kuna odštete.

Izvješće stečajnog upravitelja uslijedilo je nakon što su u siječnju utvrđene tražbina vjerovnika Pavićeve tvrtke u ukupnom iznosu od više od 90 milijuna kuna među kojima je najveća utvrđena tražbina Agrokora u iznosu od 59,6 milijuna kuna. Agrokorovo potraživanje temelji se na ugovoru o namjenski oročenom depozitu, ugovoru o kratkoročnom kreditu i sporazumu o reguliranju međusobnih odnosa sklopljenih od listopada 2012. do kolovoza 2016.

Nekretninska tvrtka Allegheny Financial kojoj je osnivač, između ostalih i Ninoslav Pavić, potražuje 17,2 milijuna kuna na temelju ugovora o pozajmicama, ali i ugovora o kupoprodaji i ugovora o preuzimanju duga sklopljenih od siječnja 2008. do travnja 2012.

Raiffeisen banci priznata je tražbina od preko 8,7 milijuna kuna, a ta banka ima i osiguranja svojih potraživanja upisivanjem na stambenu zgradu u zagrebačkoj Bužanovoj ulici. Među većim vjerovnicima je i Porezna uprava koja na temelju poreza, doprinosa i drugih davanja potražuje nešto manje od 600.000 kuna.

Tvrtka Com Com osnovana je 2004. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna i sjedištem u zagrebačkoj Katančićevoj ulici. Jedini osnivač bio je Pavić, a upravo je Com Com bila tvrtka preko koje je bivši vlasnik EPH držao većinski udio u toj medijskoj kompaniji. Stečajni postupak nad Com Com bio je otvoren u kolovozu prošle godine.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Hina/ij