Sandra Švaljek akcije dekana FF-a prozvala “nedemokratskima”

Foto: fah

Nezavisna zastupnica u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Sandra Švaljek izrazila je u petak podršku studentima Filozofskog fakulteta koji traže smjenu dekana, čije je akcije ocijenila “samovoljnim pokušajem gušenja demokracije” na spomenutom fakultetu.

“Posljednjih dana svjedočimo eskalaciji napetosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu koja je jučer kulminirala prekidom sjednice Fakultetskog vijeća”, stoji u njezinu priopćenju koji potpisuje “kao članica akademske zajednice i politički aktivna građanka Zagreba, grada koji se diči dugom tradicijom svoga Sveučilišta”.

“U slučaju Filozofskog fakulteta očito se radi o samovolji dekana i njegovom nastojanju da nasilnim metodama provede odluke koje nemaju podršku ni studenta niti profesora”, istaknula je nadalje Švaljek.

Tko se krije iza studenata koji na Filozofskom fakultetu stvaraju nered?

“Protivim se takvom isključivom i autoritarnom upravljanju u akademskoj zajednici, podržavam studente Filozofskog fakulteta u njihovim stavovima i smatram da je legitiman njihov zahtjev za smjenom dekana te ga treba staviti u proceduru odlučivanja”, dodala je, te pozvala i ostale članove akademske zajednice, te i sadašnje i bivše studente Sveučilišta da se javno usprotive “nedemokratskim i manipulatorskim metodama upravljanja na Sveučilištu”.

Inače, podršku plenumu pružili su i pružaju Forum mladih SDP-a, te Centar za ženske studije, znači uglavnom lijevo-liberalne udruge i uvijek ista stranka. Tako su se među studentima našli o “studenti” SDP-ovac Ranko Ostojić, izbačena SDP-ovka Aleksandra Kolarić, predsjednica udruge B.a.B.e. Sanja Sarnavka, te vječna prosvjednica Urša Raukar, kao i Branimir Pofuk.

Predstavljamo neke “studente” koji prosvjeduju protiv dekana Filozofskog fakulteta!

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h