Savez za Hrvatsku: Hrvatsku treba vratiti hrvatskom narodu, a Vukovaru dostojanstvo

Hrvatsku treba vratiti hrvatskom narodu, a Vukovaru i Vukovarcima dostojanstvo koje im se svakodnevno oduzima raznim političkim igrama, poručeno je s javnog skupa Saveza za Hrvatsku na čijem je predstavljanju danas u vukovarskom hotelu “Lav” bilo nekoliko stotina simpatizera toga nedavno osnovanog saveza osam političkih stranaka.

Šišljagić pozvao državnu vlast da u Vukovaru prestane postavljati dvojezične ploče

Predstavljajući načela za koja se zalaže Savez, predsjednik HDSSB-a i koordinator Saveza Vladimir Šišljagić pozvao je državnu vlast da u Vukovaru prestane postavljati dvojezične ploče rekavši kako taj grad mora postati mjestom posebnog pijeteta, a ne mjestom za “državne eksperimente”.

“Zakon je zakon i mora se poštivati, ali i zakon mora poštivati građane, svu onu bol koju su pretrpjeli Vukovarci i svu nepravdu koja im je nanesena”, rekao je je Šišljagić.

Srb: očito da ni “crveni” ni “plavi” ne žele osigurati hrvatskim građanima bolji život

Predsjednik HSP-a Danijel Srb ocijenio je kako je vrijeme da Savez za Hrvatsku preuzme puno odgovornost za hrvatsku državu jer je, po njegovim riječima, očito da ni “crveni” ni “plavi” ne žele, niti znaju osigurati hrvatskim građanima bolji život. Srb smatra da se Hrvatska danas nalazi između onih koji su “vijorili hrvatskim zastavama da bi je kasnije mogli pljačkati i onih koji Hrvatsku jednostavno ne žele”.

Borković traži provedbu lustracije

Govorio je i predsjednik Autohtone – Hrvatske seljačke stranke i posljednji zapovjednik obrane Vukovara 1991. godine Branko Borković zauzevši se za reviziju svih zakona koji su “doneseni protiv hrvatskih građana”. Savez, rekao je Borković, podupire i traži provedbu lustracije da bi Hrvatska konačno postala pravna državna.

Borković: Hrvatska će postati pravna država kada “sadašnji državni odvjetnik završi u zatvoru”

A pravnom će državom, po njegovim riječima, Hrvatska postati tek onda kada “sadašnji državni odvjetnik završi u zatvoru”. “Da živimo u pravnoj državi, čim bi podnio Saboru izvješće o radu, sadašnji državni odvjetnik bi bio odveden u lancima”, izjavio je Borković danas u Vukovaru.

Savez za Hrvatsku osnovali su Akcija za bolju Hrvatsku, Autohtona – Hrvatska seljačka stranka, HDSSB, Hrvatsko nacionalno vijeće, HSP, HRAST, Hrvatska zora, Obiteljska stranka i Zavjet za Hrvatsku.

Prije skupa u hotelu “Lav”, čelnici stranaka koje čine Savez za Hrvatsku bili su na misi u Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova te su položili vijenac i zapalili svijeće na vukovarskome Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: hina
Photo: Hrvoje Pilić/narod.hr