SDP-ova Ikić Baniček pod povećalom DORH-a: Dvije tvrtke se jedine prijavljuju na njene milijunske natječaje

Foto: Snimka zaslona

Redakcija portala Direktno dobila je neslužbenu informaciju da su se Državno odvjetništvo i policija zainteresirali za javni natječaj Grada Siska za “Izradu izvedbenih projekata za rekonstrukciju rekreacijskog centra ‘Zibel’ u gradu Sisku te izvođenje potrebnih radova po sistemu ‘ključ u ruke’ po Projektnom zadatku”.

Već nekoliko mjeseci intenzivno ispituju sve uključene u javnu nabavu koju je predvodila sisačka gradonačelnica, SDP-ova Kristina Ikić Baniček jer se sumnja da je zbog lažnog prikazivanja stanja, neadekvatnog nadzora izvršenih radova te plaćanja nikad izvršenih radova za milijunski iznos oštećen gradski proračun.

Zanimljivo je da se na četiri natječaja povezana s Ledenom dvoranom Zibel javila isključivo tvrtka Palace d.o.o., a riječ je o dva natječaja u vrijednosti od koji svaki vrijedi gotovo 19 milijuna kuna bez poreza na dodanu vrijednost (na kraju 23.314.546,87 kuna s PDV-om) u 2016. te dva u pojednačnoj vrijednosti od oko 8,5 milijuna kuna bez PDV-a 2017. godini.

> Novi skandal SDP-ove sisačke gradonačelnice Ikić Baniček: Uz pomoć svih pročelnika lažirala gradski proračun?

> SDP-ova Ikić Baniček: Laži o volonterima Hoda za život i vrijeđanje građana Siska koji ne misle kao ona

Također, zanimljivo je i da je tvrtka u 2016. godini uprihodila oko 40,6 milijuna kuna, a u 2017. godini 55,3 milijuna kuna. Drugim riječima ogroman, ako ne i najveći, dio prihoda u tim godinama čine upravo poslovi koje je tvrtka dobila od sisačke gradonačelnice.

Kako tvrdi izvor blizak slučaju, ovo nije jedini put da se na milijunske natječaje Grada Siska prijavi isključivo jedna tvrtka. Naime, tvrtka KAP4 je u 2019. također osvojila dva natječaja u Gradu Sisku, a oba su procijenjena na oko 30 milijuna kuna (s PDV-om nešto više od 37 milijuna kuna). I ovdje je KAP4 bio jedini ponuditelj, a financijski podaci i za ovu tvrtku pokazuju da dobar dio prihoda za tu godini dolazi upravo iz sisačkog proračuna.

Ikić Banićek inače je kandidatkinja Restart koalicije na parlamentarnim izborima i 7. je na listi koju nosi Davorko Vidović.

Podsjetimo, dok je sisačkim ulicama 20. lipnja dostojanstveno, miroljubivo, uz pjesmu i veselje prolazila kolona od više stotina ljudi u Hodu za život, istovremeno je održan prosvjed u organizaciji platforme za reproduktivnu pravdu uz koje je stajala s transparentom sisačka gradonačelnica Ikić Baniček, SDP-ov Davorko Vidović i bivši SDP-ovac Bojan Glavašević.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr