SDP se pridružio dvotjednom bojkotu HRT-a: ‘HRT je produžena ruka vladajućih’

Foto: Fah

SDP se pridružio dvotjednom bojkotu HRT-a pod nazivom “Novinarstvo ne damo” koje su pokrenule nevladine organizacije za zaštitu ljudskih prava zbog čak 36 tužbi koje je HRT pokrenuo protiv novinara i drugih medija, priopćeno je u nedjelju iz te stranke.

(VIDEO) U sabornici žestoka rasprava o stanju na javnoj televiziji: Bulj prozvao HRT da služi kao ‘PR i megafon Andreja Plenkovića’

SDP u tom razdoblju neće sudjelovati u programima HRT-a pojavljivanjem u HRT-ovim emisijama niti davanjem izjava za HRT, a sve u znak snažne podrške tuženim novinarima i medijima, stoji u priopćenju.

“HRT kao javni servis mora služiti javnosti, a ne biti produžena ruka vladajućih. SDP će se uvijek snažno i glasno boriti za slobodu govora, slobodu medija te slobodan rad novinara i zaštitu njihove profesije u cilju zaštite javnog interesa”, ističu iz SDP-a.

Društvo hrvatskih filmskih redatelja prekida suradnju s HRT-om: ‘Čini neopisivu štetu hrvatskoj kulturi’

Iz SDP-a također pozivaju HRT da “što prije povuče nedemokratske i neosnovane tužbe protiv novinara i medija te time pokaže da poštuje Ustav i minimalne demokratske standarde za koje se izgleda i dalje moramo boriti”.

Prof. Nevenka Nekić o cenzuri na javnoj televiziji: ‘Drugovi s HRT-a, gdje su moji filmovi?’

Koliko je alarmantno stanje na HRT-u, govori i ocjena Europske federacije novinara, prema kojoj je HRT po razini neovisnosti najgori javni servis u Europi, stoji u priopćenju.

U četvrtak je u sabornici, Mostovac’ Miro Bulj prozivao HTV da provodi program Andreja Plenkovića.

“HRT ne ispunjava obveze, ona je PR i megafon Andreja Plenkovića i iskrivljuje sliku u javnosti, ponaša se kao javni servis u Sjevernoj Koreji”, prozivao je ‘mostovac’.

Zamjerio je i jer, kako je rekao, ako nastupa netko iz oporbe, onda se odmah uživo javljaju glasnogovornici Plenkovića ili HDZ-a.

Izvor: narod.hr/hina