Selak Raspudić Plenkoviću: ‘Treba reći građanima da se radi o konstrukcijskoj obnovi, ljudi neće ući u nove domove’

Zagreb, 20.01.2021. - Nastavak 6. sjednice Hrvatskog sabora. Na fotografiji Marija Selak Raspudić. foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Sabor raspravlja o vladinom prijedlogu da se Zakon o obnovi od potresa na području Zagreba te Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije proširi i na područje Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije teško stradale u razornom potresu od 29. prosinca.

Fondu za obnovu proširuje se nadležnost na Sisačko-moslavačku i Karlovačku županiju, a država na potpomognutom području, na kojem je proglašena katastrofa, u cijelosti osigurava financiranje obnove one nekretnine u kojoj stanuje vlasnik ili njegovi srodnici.

Marija Selak Raspudić (Most) zatražila je stanku.

“Poznajte li vi Hrvatsku? Znate li krajeve kojima upravljate? Znate li koje su jedinice potpomognuta područja? Slobodno me demantirajte. Onda biste znali da je u 4. kategoriji s Petrinjom Donja Stubica i da će se po vašem neodrživom zakonu Stubica obnavljati s 80, a Petrinja sa 100 posto? Diskriminirate potpomognuta područja koja se nalaze u istoj kategoriji. Treba konačno reći građanima da se ovdje radi o konstrukcijskoj obnovi, oni neće ući u nove domove”, poručila je Selak Raspudić.

“Zastupnica Selak Raspudić puno čita, ali možda neprecizno. Rekli ste Donja Stubica, možda ste se zabunili i mislili na Gornju. Naravno da što se tiče indeksa razvijenosti znamo što je gdje. Što se tiče ostalih, samo je Sisak iz SMŽ u drugoj skupini. Mislim da smo oko ovog zakona prije nekoliko mjeseci postigli dobar konsenzus, ne vidim zašto ga ne bismo postigli i sada”, rekao je Plenković.“Premijeru, izrekli ste neistinu. Spomenula sam Donju Stubicu, ali sam po pitanju financiranja izričito rekla Gornja Stubica. No opraštam vam jer vi uopće ne znate razliku”, rekla je.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr