Šterc smatra da u pozadini ukidanja mjere roditelj-odgojitelj stoji ideologija

Stjepan Šterc
Foto: Fah

Mjeru roditelj-odgojitelj nova će vlast, predvođena gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem (Možemo) postupno ukinuti.

Hrvatska udruga roditelja odgajatelja poručuje svojim korisnicima da dok se prijedlog odluke ne objavi, a potom i izglasa i dalje mogu predavati zahtjeve.

> Selak Raspudić o Tomaševićevom potezu: Zavadi pa vladaj – i roditelje i sve ostale građane

> Dr. Markić o Tomaševićevom ukidanju mjere roditelj odgojitelj: On se ‘obračunava s korupcijom’ – ukida mjeru koja s korupcijom nema nikakve veze

Slično poručuju i iz Grada, uz dodatak o sudbini svih onih koji se požele javiti za ovu mjeru dok se ne donese i izglasa službena odluka.

“U ovom trenutku to bi bila diskriminacija prema onima koji imaju pravo na mjeru se prijaviti da njima ne dozvolimo, a postojeći da mogu nastaviti. Treba sjesti za stol, ovo nije dobar prijedlog dok se ne vidi kriterij i nije dobro da ne dajemo novim roditeljima pravo koje su stekli sa svojim uvjetima da se prijave na mjeru”, smatra Mario Župan, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a.

“Ta mjera motivirala je ljude da ostanu kod kuće i da se maknu s tržišta rada što nije nešto što trebamo poticati”, mišljenja je predsjednik gradske skupštine, piše N1.

“Gospodin Bandić je uveo mjeru koju je proglasio demografskom. No broj djece u gradu Zagrebu otkad je ta mjera na snazi se nije povećao, nažalost mislim da se čak i smanjio”, rekao je SDP-ov Joško Klisović, predsjednik Skupštine Grada Zagreba.

Nije dobro misliti, iza ovakvih ozbiljnih tema potrebna je jasna i promišljena javna riječ, a ne idelološko opredjeljenje, smatra autor ove mjere, demograf Stjepan Šterc.

“Ovakvim izjavama prikrivaju u osnovi ideološku pozadinu te odluke. Kad čitate izjavu, oni misle da se nije dogodio pomak, iako su stvari egzaktne, statistika ne laže pa ću vam ja pročitati: od 2015. do 2019. jedino je Zagreb imao porast broja rođenih, Split je imao -40, Rijeka -182, a RH u cjelini -1368”, rekao je Šterc.

Šterc tvrdi da je to (demografija) najvažnija problematika današnje i sutrašnje i Hrvatske i cijele Europe te dodaje da u Hrvatskoj pobačaje rade žene koje već imaju dvoje djece i da je društveno neprihvatljivo da žena odlučuje o pobačaju zbog loših financijskih prilika.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/n1