Što je izvanredni povjerenik za Agrokor – Ante Ramljak – poručio zaposlenicima?

Foto: Fah

Vladin izvanredni povjerenik za Agrokor, Ante Ramljak, obratio se zaposlenicima Agrokora povodom stupanja na dužnost koju mu je povjerila Vlada RH.

Pročitajte što im je poručio:

Drage kolegice i kolege,

jučer me Vlada Republike Hrvatske predložila, a Trgovački sud imenovao izvanrednim povjerenikom Agrokor koncerna. Temelj imenovanja je Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku i prvi pozitivni efekti ovog Zakona po Agrokor i povezana društva počeli su se pokazivati još jučer, kada su deblokirani računi tvrtki koje su prethodnih dana bile završile u blokadi.
S jučerašnjim danom kao izvanredni povjerenik zamijenio sam dosadašnju Upravu Agrokor koncerna i od trenutka imenovanja svi su moji napori usmjereni prije svega na stabilizaciju i normalizaciju poslovanja svih Agrokorovih kompanija, na svim tržištima. Činjenica je da smo s najvećim problemima trenutačno suočeni u Hrvatskoj, dok je naše poslovanje u Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Srbiji uredno. Situaciju u Hrvatskoj sada ubrzano rješavamo, a prvi prioritet koji nam je bio osiguravanje sredstava potrebnih za likvidnost za isplatu plaća svim zaposlenicima Agrokora je ostvaren i plaće onima koji ih još nisu dobili biti će isplaćene do petka.
U ovome trenutku radimo na osiguravanju likvidnosti za isplatu dijela duga prema dobavljačima i uspostavljanju redovitog plaćanja sve novoisporučene robe i usluga, u skladu s ugovornim obvezama.

Vama se želim prije svega zahvaliti na svom strpljenju i razumijevanju koje ste pokazali u proteklih mjesec dana i koje nadam se možemo očekivati i u ovom periodu tranzicije i ponovnog uspostavljanja redovnog poslovanja.
Jedan od mojih ključnih prioriteta je očuvanje radnih mjesta kao i zaštita vaših prava i interesa. Ono što nam Zakon o postupku izvanredne uprave omogućuje je da u sljedećih 12, do maksimalno 15 mjeseci, radimo na postavljanju svih kompanija u sustavu Agrokora na financijski zdrave i dugoročno održive temelje. Razgovarao sam još jučer s dobavljačima, bankama i drugim vjerovnicima i te razgovore nastavljam i danas. Šest banaka koje su prije donošenja Zakona s kompanijom bile potpisale standstill aranžman izrazilo je spremnost financirati nas novim kreditom u iznosu do 150 milijuna eura i na detaljima i operacionalizaciji ovog dogovora se radi dok vam se ja obraćam ovim pismom. Dobavljači su također iskazali punu spremnost raditi zajedno s nama na planu plaćanja njihovih dospjelih potraživanja, koja namjeravamo riješiti čim je prije moguće. Danas kroz cijeli dan održavam sastanke i s upravama naših operativnih kompanija i svi užurbano radimo na tome da se proizvodnja i prodaja uskoro vrate na razine prije ovog turbulentnog razdoblja kroz koje sada prolazimo.
Iskreno se nadam da u svim ovim naporima možemo računati i na vašu pomoć i podršku. Uloga svakoga od vas od velikog je značaja jer svatko u okviru svog radnog mjesta i radnih zadataka može dati važan doprinos uspješnom uspostavljanju redovnog poslovanja, što nam je vjerujem zajednički cilj.
U otvorenoj komunikaciji sa svima vama redovito ću vas obavještavati o značajnim događajima i informacijama od značaja za vas i vaše kompanije. Također, moj tim i ja stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja koja eventualno imate putem mail adrese: uprava@agrokor.hr

Radujem se našoj budućoj uspješnoj suradnji i srdačno vas sve pozdravljam.
S poštovanjem,
Ante Ramljak

izvanredni povjerenik Agrokor koncerna”

Tko je Ante Ramljak – Vladin izvanredni povjerenik u Agrokoru?

Rođen je 1967. u Splitu, rastavljen je i otac troje djece. Studirao je na Pomorskom fakultetu u Rijeci te je završio Ekonomski fakultet u Zagrebu gdje je i doktorirao.
Ante Ramljak je od 1992. do 1996. godine radio u brokerskoj tvrtki Investco.
Zatim je od 1997. do 2007. godine bio predsjednik uprave hrvatske podružnice investicijsko-savjetničke tvrtke CAIB, gdje je bio zadužen za projekte spajanja i preuzimanja u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji. Jasno je da ima iskustvo na poslovima restrukturiranja, spajanja i preuzimanja.

Radio je u Quaestusu Borislava Škegre od 2007. godine, gdje je ostao sve do 2012., kada je kao član upravnog odbora preuzeo Sektor energetike u Centru za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI), a na to mjesto ga je imenovala tadašnja Vlada, u kojoj je Radimir Čačić bio ministar gospodarstva i prvi potpredsjednik Vlade Zorana Milanovića.

Osim toga, bio je i u NO HEP-a, gdje ga je postavio Radimir Čačić, također za vrijeme Milanovićeve vlade.

Sada je partner u konzultantskoj kompaniji Texo Management, koja se bavi pružanjem usluga financijskog savjetovanja prilikom prodaja, spajanja ili preuzimanja kompanija, te usluga financijskog i investicijskog konzaltinga.

Ramljak je radio i na izradi zakona o ‘Lex Agrokoru’.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr