Studiranje na Sveučilištu u Zagrebu za sada ipak neće poskupjeti

Foto: fah

Predstavnici Studentskog zbora koji su sudjelovali na sjednici potvrdili su za N1 kako se odluka odnosi na ovu akademsku godinu koja završava u rujnu, a za naredne akademske godine odluka će se donositi na sjednicama Senata u dogovoru s predstavnicima studenata i drugim članovima Senata.

Iako se ne diže cijena ECTS bodova donesena je odluka da će Rektorat dobiti 3 posto više novca u odnosu na protekle godine za svoje poslovanje i to je izglasana s 43 glasa za i 11 protiv. Na dnevnom redu nije bila točka počasnog doktorata Milana Bandića. Rektor Damir Boras tvrdi da će odluka biti onda kada Senat odluči te da to nije na njemu.

Podsjetimo, Boras je u ponedjeljak kazao da su 17 milijuna kuna koliko je Sveučilište dobilo, sredstva namijenjena znanstvenim istraživanjima i znanosti. “To ne pokriva naše troškove. I to smo jasno rekli. To se ne odnosi na infrastrukturu. Ne možemo platiti grijanje, ne možemo platiti mnoge infrastrukturne troškove. Prema tome nije točno da smo dobili više jer ta sredstva ne bismo smjeli trošiti za grijanje i za ono za što nam fali. Nama fali 180 milijuna, a ovdje je 17 milijuna više”, kaže Boras.

“Nama nedostaje između 180 i 200 milijuna, država se dužna skrbiti, ministarstvo se dužno o tome pobrinuti. Ovo što su nam nudili nije bilo dovoljno da bismo mogli za sada raspravljati o programskim ugovorima”, smatra Boras.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/N1