Svečano dodijeljene nagrade “Luka Ritz” za promicanje tolerancije

“Voljela bih da kroz život pamtite jer jednoga dana kada odrastete prisjetite se koje ste vrijednosti živjeli u našem okruženju”, poručila je danas Suzana Ritz dobitnicima nagrade “Luka Ritz” za promicanje tolerancije i škole bez nasilja koje su dodijeljene u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

U znak sjećanja na Luku Ritza, mladića koji je nesretno preminuo nasilnom smrću, ali i na sve ostale djevojke i mladiće žrtva nasilja, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo je 2008. godine odluku o uspostavljanju Godišnje nagrade “Luka Ritz” za promicanje tolerancije i škole bez nasilja kojom se već šestu godinu za redom nagrađuje po jedan učenik iz osnovne škole i po jedan učenik iz srednje škole za doprinos i promicanje kulture nenasilja.

Godišnju nagradu za promicanje tolerancije i škole bez nasilja za školsku godinu 2013./2014. nagrađeni su Luka Plemenčić, učenik OŠ Vladimir Nazor iz Topuskog i Patricia Štriga, učenica Medicinske škole u Rijeci.

Zbog velikog broja kvalitetnih kandidata od ove godine još je dvoje učenika, jedan iz osnovne i jedan iz srednje škole, biti nagrađeno posebni priznanjem. Novost je i to da od ove godine i učenički domovi mogu nominirati svoje kandidate.

Posebno priznanje “Luka Ritz” za promicanje tolerancije i škole bez nasilja za školsku godinu 2013./2014. nagrađeni su: Aleksandar Juzbašić, učenik OŠ Dvor iz Dvora i Ivana Marinić, učenica Srednje škole Ivan Švear iz Ivanić Grada.

Svrha dodjeljivanja nagrade je potaknuti mlade da se aktivno uključe u borbu protiv nasilja, senzibiliziranje javnosti, posebno mlađe populacije te njihovih roditelja i nastavnika za prevenciju nenasilja, te promoviranje pozitivnih uzora i modela ponašanja.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: fah