Tihomir Dujmović o predstavljanju Dalićkine knjige: ‘Promociju ortačkog kapitalizma vodila je Eliana Čandrlić Glibota, ravnateljica Hrvatskog radija!’

Foto: Fah

Jedna stvar je promakla jučerašnjim analizama “bala vampira” kako je dovitljivo Sinčić nazvao okupljanja hrvatske kreme na promociji knjige političarke koja je do te mjere osramotila Vladu da je vlastitu sramotu morao priznati čak i Plenković pa ju je smijenio.

Pogledajte joj biografiju i vidjet ćete da je trajno bila vođena rukom Borislava Škegre, da je bila višedesetljetni vodonoša hrvatskog ortačkog kapitalizma. Nije ni čudno da je jedan Emil Tedeschi zove heroinom! Jer ona je stvarno heroina, ali vrhunskog ortačkog kapitalizma. Naime, nakon prostačkog ortačkog kapitalizma kojeg su pratile luk i janjetina, osmislila je i ustoličila grupu Borg, najprofitabilniju grupu istog tog ortačkog kapitalizma!

Neformalna grupa koja je de facto u tajnosti “izmislila” zakon po kojem će sama zaraditi pola milijarde kuna! I to se zove “slom ortačkog kapitalizma”!!!

I umjesto da po logici svojih profesionalnih obaveza mediji raskrinkaju ovu bezočnost, mi smo doživjeli da je Hanza media, dakle polovina hrvatskog dnevnog tiskanog novinarstva postalo otvoreni podizvođač ovoj heroini. A njezinu promociju, i to je analitičarima promaklo, vodila je ne urednica, ne voditeljica, nego ravnateljica kompletnog hrvatskog radija: Eliana Čandrlić Glibota!

Dakle, novinarska profesija je nisko padala, ali ovakvo udvorništvo, u ovako delikatnoj situaciji još nismo imali. Da ravnatelj državnog radija bude javni i otvoreni promotor knjige jednoj političarki koja je izbačena iz Vlade zbog moralnih zločina koje je istoj toj Vladi napravila!

Kako će novinar bilo kojeg programa hrvatskog radija kritički izvijestiti o toj promociju kad istu tu promociju vodi njegov izravno nadređeni: ravnatelj Hrvatskog radija?

Kako će sutra bilo koji novinar hrvatskog radija dati kritičku objekciju nekog poteza Martine Dalić kada je evidentno da mu ravnateljica spada u najuži krug njezinih povjerljivih ljudi?

* Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala Narod.hr

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr