Tko je Dejan Jović – koji je bio na susretu Kolinde Grabar-Kitarović i Aleksandra Vučića s mitropolitom?

Foto: fah

Na sastanku predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Aleksandra Vučića s mitropolitom našao se u svojstvu predsjednika Savjeta Političke akademija Srpskog narodnog vijeća, kao delegat petnaestoro srpskih prolaznika te akademije – Dejan Jović.

Foto: snimka zaslona, twitter

Tko je Dejan Jović?

Dejan Jović je rođen 1968. godine u Samoboru, doktor je političkih znanosti i analitičar koji je bio savjetnik predsjedniku Ivi Josipoviću.

Magistrirao je političke znanosti 1994. godine u Ljubljani,a doktorirao je na Londonskoj školi ekonomije 1999. godine. Stipendije i potpore primao je od Britanske Akademije, Fondacije Carnegie, Umjetničkog i humanističkog vijeća te Otvorenog društva Georgea Sorosa.

Dejan Jović: ‘Domovinski rat je mit, a samo je 11,5% građana željelo državu Hrvatsku!’

Od 2004. do 2006. bio je posebni savjetnik ministra vanjskih poslova i europskih integracija, a od 2009. do 2014. godine bio je glavni analitičar Ive Josipovića.

Glavni je urednik časopisa Političkih misli koji je nedavno objavio rad o konzervativno-političkim pokretima u Hrvatskoj, a koji je sadržavao lažne informacije o udruzi “U ime obitelji” te je član Hrvatskog politološkog društva.

Konzultant je Ekonomsko-obavještajne jedinice (Economist Intelligence Unit). Njegovo znanje koristilo je nekoliko britanskih konzultantskih firmi, a povremeno i ministarstvo vanjskih poslova i Commonwealtha vlade Ujedinjenog Kraljevstva, navodi se u njegovoj biografiji.

Bivši predsjednik RH Ivo Josipović uručio mu je otkaz 2014. godine kada je u svom časopisu Politička misao objavio osobni komentar povodom škotskog referenduma o neovisnosti u kojem je zaključio kako je hrvatski referendum 1991. godine bio “vrlo ne liberalan” i da nije bio održan u slobodnim i poštenim okolnostima.

Izvor: narod.hr