Tko je Tena Mišetić, zamjenica predstojnika Ureda premijera, koja se spominje u aferi Vjetroelektrane?

Foto: fah

Tena Mišetić, zamjenica predstojnika Ureda premijera Andreja Plenkovića, spominje se u kontekstu afere Vjetroelektrane. USKOK će jednu od najbližih i najvažnijih premijerovih suradnica pozvati da iznese iskaz u istrazi afere.

USKOK sumnja da je nju kontaktirala Ružica Njavro, šefica kabineta u Ministarstvu poljoprivrede, a spominjala ju je i u tajno snimljenim razgovorima i Josipa Rimac, bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave.

“Ružica je kontaktirala Tenu da se Uredba u javno savjetovanje pusti sa svim nedostacima”, snimljeno je kako govori Josipa Rimac, objavio je Telegram.

Govorili su o uredbi o zakupu šumskog zemljišta koju su Rimac i Njavro navodno željele izmijeniti kako bi se određenim poduzetnicima omogućio zakup zemljišta.

Naime, poduzetnik Ante Sladić posjeduje tvrtke sa sjedištima u Solinu i Skradinu te je osnivač treće tvrtke sa sjedištem Našicama, a čiji je prokurist poduzetnik Josip Ravlić. Njih su dvojica uhićeni zajedno s Josipom Rimac, a sumnjiče se kako su od nje tražili da utječe Ružicu Njavro, šeficu kabineta u Ministarstvu poljoprivrede i članicu Upravnog vijeća Agencije za plaćanje u poljoprivredi s ciljem izmjene Uredbe o zakupu šumskog zemljišta.

Model je bio posložen tako da bi izmijenjene Uredbe odgovarale tvrtkama Sladića i Ravlića što im je omogućilo dobivanje većih državnih potpora i poticaja te više državnog zemljišta u zakup.

> Poučak Rimac: Kako se obogatiti na poljoprivrednim poticajima? Uz jaku političku vezu!

> Poučak SDP-ovca Jakovine: Kako iskoristiti položaj ministra za pogodovanje pojedinim tvrtkama na štetu poljoprivrednika? 

Zamjenica predstojnika Ureda premijera vodila kongres EPP-a

Suradnica premijera Andreja Plenkovića, Tena Mišetić, našla se u studenom prošle godine u ulozi voditeljice kongresa Europske pučke stranke.

Ranije je u Bruxsellesu bila Plenkovićeva asistentica, a u Bruxellesu je radila i u uredu tadašnje europarlamentarke Ivane Maletić. Tena Mišetić je od svog ulaska u kabinet premijera Plenkovića 2016. godine prikazivana hrvatskoj javnosti kao jedna od najvažnijih, ali i najperspektivnijih suradnica.

Sukob interesa

No, oko nje su se spominjale i kontroverze zbog navodnog sukoba interesa za koji ju je prijavio SDP-ov Bojan Glavašević, čija je prijava na kraju ipak odbačena, ali je Povjerenstvo i upozorilo Mišetić da pripazi kada se odlučuje o HT-u.

Potencijalni sukob interesa vidio je u činjenici da su roditelji Tene Mišetić visokopozicionirani u Hrvatskom telekomu, a ona je radila u vladinu timu koji treba donijeti odluku o poslu ugradnje optičke infrastrukture u Hrvatskoj.

“To što je bila na sastanku, to je strašno veliki problem. Baš me zanima kako to može utjecati na bilo kakav proces, a drugo mislim da su te prijave gospodina Glavaševića neutemeljene, međutim na povjerenstvu je da razmatra svaku takvu prijavu”, rekao je Plenković tada.

Imovinska kartica

Iz njezine imovinske kartice vidljivo je da trenutno zarađuje 13.066,99 kuna. Istovremeno radi volonterski u HDZ-u od rujna 2018. godine.

Nema nekretnine i pokretnine, a njezina ušteđevina iznosi 8000 eura.

Ima 20 posto poslovnog udjela u omiškoj tvrtki F.M. Facility Management d.o.o. , koji je stekla ulaganjem, ali i prenijela na drugu fizičku osobu.

Roditelji

Njezina majka Ariana Bazala – Mišetić direktorica je sektora Ureda predsjednika uprave Hrvatskog Telekoma, a njen suprug Ivica Mišetić obnaša funkciju zamjenika predsjednika Nadzornog odbora u HT-u i generalnog tajnika u Atlantic grupi Emila Tedeschija. Bio je dugogodišnji direktor Croatia Airlinesa.

Privatni život

Tena Mišetić se ranije spominjala u medijima kao djevojka košarkaša Bojana Bogdanovića, koji ju je ostavio zbog glumice Ornele Vištice. No, veza je potrajala samo dva mjeseca, a Bogdanović se nakon toga vratio Teni. Danas više nisu u vezi.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr