Foto: fah

Na saborskoj sjednici održanoj u srijedu, 12. listopada, izglasano je istražno povjerenstvo za Agrokor, u kojemu će se nalaziti mnogi koji tu dužnost zapravo ne mogu objektivno obavljati zbog svoje umiješanosti u probleme koje bi trebali istraživati.

> Todorić je 1990-ih zaradio milijune na sumnjivoj preprodaji žita i prošao neokrznut

Saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor osnovano je sa 113 glasova za, 13 suzdržanih i 11 protiv. Među 13 zastupnika koji su u srijedu bili suzdržani prema osnivanju istražnog povjerenstva za Agrokor bila su i trojica zastupnika vladajuće koalicije, među njima i HDZ-ov Ante Babić, inače član Povjerenstva, koji svoju suzdržanost objašnjava tehničkom greškom.

Iz vladajuće koalicije suzdržani su bili i Branko Hrg (HDS) te Kažimir Varda (SMSH). Suzdržana su bila i tri HSS-ovca te sedam zastupnika Mosta.

Potiv osnivanja povjerenstva bili su Mostovi Miro Bulj, Vlaho Orepić i Ivan Kovačić te neovisni zastupnici u Mostovu klubu Hrvoje Runtić i Tomislav Žagar.

Protiv osnivanja istražnog povjerenstva ruku su digli i zastupnici Živog zida Ivan Vilibor Sinčić, Ivan Pernar i Branimir Bunjac, zastupnici stranke Neovisni za Hrvatsku Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović te neovisni Željko Glasnović.

Znaju li građani tko su predstavnici njihovih izbornih jedinica i kako su oni glasovali o povjerenstvu za Agrokor?

Ovdje možete pronaći tko su zastupnici koji vas predstavljaju u Saboru:

> Znate li koja je vaša izborna jedinica i tko su zastupnici koji vas predstavljaju u Saboru?

Ovdje možete pronaći kako su Vaši zastupnici glasovali:

> Tko je glasovao za Miljenićevo povjerenstvo za Agrokor?

Izvor: narod.hr