U Zagrebu otvoren novi dom za starije osobe visokog standarda

Gradonačelnik Milan Bandić sudjelovao je u svečanom otvorenju ekskluzivnog Doma za starije osobe Petrova koji će moći primiti 54 korisnika, a već sada imaju ih 20-ak. Cijene se razlikuju po težini slučaja i vrsti smještaja.

Zahvalio se obitelji Tomislave Kovčo koja je u zadnje dvije godine ulagala svoj novac i trud da bi osigurali ljudima koji imaju u lisnicima više novaca za priuštiti si visoki standard pod stare dane.

“Ovo je dom za sugrađane dubljeg džepa, hotel koji mogu sebi priuštiti – i to Zagreb mora imati, Zagreb je europska metropola”, ocijenio je.

“Ovdje radi već sada 20-ak ljudi, a kada sve bude puno i 40 zaposlenih”, rekao je Bandić ističući kako jedno radno mjesto danas otvoriti znači mnogo, a 20 radnih knjižica je već ispunjeno u Domu za starije Petrova.

“Danas je 20 Zagrepčana sretnije, pa i danas kada ćemo pobijediti Brazil”, istaknuo je Bandić prognozirajući za Vatrene pobjedu.

Vlasnica Tomislava Kovčo pojasnila je kako je ovaj novootvoreni dom ekskluzivan po medicinskoj skrbi i njezi 24 sata.

“Drago mi je da možemo nešto tako ekskluzivno ponuditi u našem gradu”, rekla je te dodala kako je investicija bila putem kredita.

Višnja Fortuna, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom istaknula je kako gradska uprava grada Zagreba brine o osobama starije životne dobi te kako im je drago što je Dom za starije Petrova iznad standarda.

“Cijena doma za naše korisnike uvijek je išla svega 2 puta od kada smo osnivačka prava dobili, i prije toga smo godinu dana s našim umirovljenicima korisnicima radili ako smo išli na povećanje cijene doma”, istaknula je ocijenivši kako će ako bude trebalo doći do povećanja cijena domova, to biti zadnje po redu.

Gradonačelnik Bandić je pojasnio da neće sigurno ići na povećanje cijena doma.

Uz pomoć gradonačelnika, korisnica doma Jagoda Kovačec svečano je prerezala vrpcu za otvorenje doma te istaknula kako je bila u starom domu u Vlaškoj, no ovaj dom koji je otvoren prije 2 mjeseca je po njezinim riječima fenomenalan.

“Unutra je uredno, dobra domaća hrana – sve kako treba je ovdje”, zaključila je baka Jagoda.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: Hrvoje Pilić/narod.hr