Kovač: snažna vjera uvijek dio hrvatske svlačionice, duhovna priprema je pojedinačni izbor

Hrvatski izbornik Niko Kovač izjavio je u razgovoru za Katolički tjednik iz Sarajeva da sadašnja hrvatska izabrana vrsta ima vrhunske nogometaše, ističući pritom da je ‘snažna vjera bila uvijek dio hrvatske svlačionice’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči odlaska u Brazil hrvatski izbornik je u intervju za tjednik Vrhbosanske nadbiskupije izrazio optimizam glede nastupa na svjetskom nogometnom prvenstvu, ali i veliki značaj duhovne pripreme.

“Duhovna priprema je u najvećoj mjeri pojedinačni izbor, nikome nećemo nešto nametati, ali nije tajna da je snažna vjera uvijek bila sastavni dio hrvatske svlačionice”, rekao je Kovač.

Njemu osobno katolička vjera bila je iznimno važna i od velike pomoći u nogometnoj karijeri i sada na izborničkoj poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mogu reći u svoje ime da je vjera u Boga jedan od temelja mog života i da mi je snaga koju sam crpio iz vjere bila od velike pomoći u nogometnoj karijeri, a sada i na izborničkoj poziciji”, kazao je Kovač za Katolički tjednik od četvrtka.

Kovač nije želio uspoređivati sadašnju reprezentaciju s “Vatrenima”, koji su 1998. godine u Francuskoj osvojili broncu, niti s nacionalnom momčadi u kojoj je on igrao, ističući da u sadašnjem satavu ima sjajnih pojedinaca.

“Sigurno je da današnja momčad ima nekoliko igrača najviše razine, da je dobar spoj iskustva i mladosti te da već neko vrijeme igra zajedno”, kazao je Kovač i priznao da je imao težak zadatak kod odabira putnika za Brazil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Žao mi je ozlijeđenih momaka, žao mi je i onih koji na kraju ne idu na SP, to je uvijek težak dio izborničkog posla”, zaključio je stariji Kovač i istaknuo da mu je u trenerskome poslu izuzetno važna potpora brata Roberta za kojeg je rekao da mu je ‘najvažniji savjetnik’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.