Učitelji i profesori pozivaju na veliki prosvjed u ponedjeljak u 12,05 na Trgu bana Jelačića: ‘Hrvatska mora bolje’

Foto: Fah; fotomontaža: Narod.hr

Učitelji i profesori pozivaju na veliki zagrebački prosvjed u ponedjeljak, nazvan ‘Hrvatska mora bolje’. Na njemu će okupiti cijelu vertikalu sindikata obrazovanja i sve graditelje budućnosti Republike Hrvatske. Okupljat će se od 10 sati na Trgu Republike Hrvatske, a pokret je u 11 sati. Prosvjed će biti održan u 12,05 sati na Trgu bana Jelačića.

“Nadamo se da će Trg Republike Hrvatske biti dovoljan jer očekujemo ogroman broj ljudi. Kolona će doći na Trg bana Jelačića, a vjerujem da će nas tamo dočekati i oni koji nas podupiru, a čiji se broj svaki dan povećava. Vjerujemo da će se svi sindikati odazvati, razne udruge, roditelji. Očekujemo Hrvatsku koja će biti za bolje obrazovanje i bolju domovinu”, poručio je predstavnik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec.

“Dobio sam poruku podrške od 47 sindikata”, kazao je u petak. Razgovarao je s čelnicima granskih sindikata i svi su najavili podršku i dolazak na prosvjed.

“Dobivamo potporu građana, roditelja preko Facebook grupe. Naravno, ima i onih koji nas ne podupiru, psuju nas, ali Hrvatska u velikom broju ovo podržava i mi na tome zahvaljujemo”, naglasio je Mihalinec.

Podsjetimo, predstavnici sindikata, tajnica Sindikata učitelja Ana Tuškan i šef Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, Branimir Mihalinec u petak su se u Vladi sastali s predstojnikom ureda premijera Zvonimirom Frkom Petešićem, posebnim savjetnikom premijera Zvonkom Kusićem i po jednim predstavnikom iz Ministarstva znanosti i Ministarstva rada, ali ne i s ministrima.

“Danas je konačno održan jedan kvalitetan sastanak s predstavnicima Vlade. Trajao je dosta dugo. Približavamo se rješavanju problema. Sastanci će se nastaviti. Očekujemo da će se idući tjedan doći do rješenja”, kazao je Mihalinec nakon sastanka.

Podsjetio je da će prosvjed biti održan u ponedjeljak u 12,05 sati na Trgu bana Jelačića, kako je i previđeno.

“Hrvatsku ne čine boljom političari, nego ljudi, a politika mora omogućiti kvalitetnim ljudima da uspiju. Ne želim licitirati brojem ljudi koji očekujemo na prosvjed u ponedjeljak. Vjerujem da je Trg bana Jelačića dovoljno velik”, zaključio je Mihalinec.

Na njega se nadovezala i Ana Tuškan.

“Nemojte nas povezivati s politikom, jer je politika trgovala obrazovanjem. Sada je kap prelila čašu i vrijeme je da preuzmete odgovornost i riješite ovaj problem. Hrvatska to od vas očekuje!”, poručila je Tuškan.

“Drago nam je da smo napokon pozvani na razgovor. Nadamo se da ćemo održati još koji sastanak. Pričalo se o argumentacijama jedne i druge strane. Nema nikakve ponude, ali dogovorili smo da se nadamo da će biti još sastanak”, poručila je Tuškan za N1.

S konferenciju za medije Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Igor Radeka, predsjednik Velikog vijeća, također je istaknuo da se Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja priključuje prosvjedu i štrajku u ponedjeljak. Također, nastavlja se štrajk i dalje u sustavu znanosti i visokog obrazovanja jednom tjedno, ali su otvoreni i za one koji žele štrajkati više dana.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr