Ukidanje poreznog USKOK-a je pitanje domovinske sigurnosti

fah

SDP-ov Boris Lalovac i njihov ministar financija komentirao je medijske najave ukidanja tzv. poreznog USKOK-a.

“Ja sam vidio to u medijima i neugodno sam iznenađen, budući da je taj ured formiran zajedno, uz pomoć Državnog odvjetništva. Zbog toga smo bili na putu u SAD i u njihovoj Poreznoj upravi dobili podršku i vidjeli kako se organiziraju ljudi. Vidjeli ste i prve uspjehe tog samostalnog, neovisnog ureda, imali smo ondje najbolje mlade stručnjake, koji su primljeni nakon najstrože kontrole, prije svega financijske, s obzirom da barataju velikim svotama novca, u njega su ušli najstručniji mladi ljudi. “, kazao je Lalovac za N1.

“U godinu dana vidjeli ste preko milijardu kuna otkrivenih prijevara. U Europskoj uniji takvi uredi se ekipiraju i dobivaju na važnosti, jer služe da štite nacionalnu ekonomiju. Ovo je pitanje za mene domovinske sigurnosti, smjer u kojem su krenuli neće biti dobar”, ocijenio je Lalovac.

Na pitanje kako gleda na mogućnost da taj ured bude pod ingerencijom Porezne uprave, što je također mogućnost o kojoj mediji pišu, Lalovac kaže da ne vidi razloga da se taj ured smješta bilo gdje drugdje.

“Kao što imate i Ured za sprječavanje pranja novca, koji je potpuno neovinsna organizacijska jedinica tako bi i ovaj ured trebao funckionirati. Ne vidim razloga da se negdje drugdje smjšeta”, kazao je Lalovac.

Naglasio je još jednom da se “porezni USKOK” sastoji od provjerenih kadrova i da nema ni jednog razloga za njegovo rasformiranje.

“Tome se mogu veseliti samo ulovljeni u velike mreže. To nije dobro za Hrvatsku i trebali su polučiti još bolje rezultate da su nastavili s radom”, zaključuje Lalovac.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/N1
Photo: fah