Umjesto preuzimanja HNS-a Matija Posavec ga napustio: Vrdoljak kaže da on nije timski igrač

Čakovec, 1.10.2019. - Međimurski župan i predsjednik županijskog HNS-a Matija Posavec održao je izvanrednu konferenciju za novinare u atriju Starog grada u Čakovcu kod poznate skulpture „Oproštaj Katarine od Petra Zrinskoga i Frana Krste Frankopana“, na kojoj je potvrdio da izlazi iz Hrvatske narodne stranke (HNS). foto HINA/ Siniša KALAJDŽIJA/ ml

Međimurski župan i predsjednik županijskog HNS-a Matija Posavec izvijestio je u utorak kako je nakon 15 godina istupio iz te stranke.

Posavec je to objavio na izvanrednoj konferenciji za novinare u Čakovcu, jer su putevi stranačkog vodstva i njegovog poimanja i djelovanja u politici suštinski u suprotnosti. Inače, upravo je Matija Posavec posljednjih godinu dana figurirao kao jedan od mogućih nasljednika Ivan Vrdoljaka na čelu te stranke.

“Uvidjevši kamo stvari idu, odlučio sam otići nakon više mjeseci pokušaja, upozoravanja da stvari moraju ići drugim smjerom, da moramo uvesti nove vrijednosti u hrvatsku politiku, međutim nije bilo dovoljno volje ni sluha za to”, kazao je Posavec.

Rekao je da je prije dvije godine, kada je stranka koalirala s HDZ-om, odlučio ostati iako se protivio takvoj odluci i htio je stvari promijeniti iznutra.

“Neću prelaziti u neke druge stranke, niti bilo što razbijati ili biti na nekim drugim listama. To je možda teži put, ali jedini ispravan, a takav ispravan put je onaj kojim ja želim ići i na kojim želim sudjelovati u politici“, dodao je Posavec.

Na pitanje tko će nakon njega voditi organizaciju HNS-a u Međimurju kazao je da tu odluku donosi stranka, ali da umjesto njega do izbora organizaciju mogu voditi potpredsjednici.

“Bio sam spreman upustiti se u tu priču, spreman graditi snažni, građanski politički centar koji je potreban u hrvatskoj politici, ali nisam dobio potporu“, izjavio je.

Vrdoljak: ‘Prestao je biti timski igrač’

“Matija je europske izbore shvatio kao loš rezultat, prestao je biti timski igrač”, rekao je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak na svojoj konferenciji. Dodaje da se stvorio fiktivni sukob sa strankom te je on dobio osjećaj da ”Matija traži izgovor za odlazak”.

”Ja sam predsjednik liberalne stranke, a liberali moraju poticati i različita mišljenja i moj prag tolerancije je velik”, ocijenio je.

Na pitanje o tome kriju li se razlozi odlaska u nezdovoljstvu Posavca zbog koalicije s HDZ-om, Vrdoljak je ustvrdio: ”Bilo je puno hrabrije ući u koaliciju s HDZ-om nego iz nje izaći”.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr