UNICEF-ova ambasadorica Bojana Gregoric Vejzovic posjetila djecu Dvora

UNICEF-ova ambasadorica, glumica Bojana Gregorić Vejzović posjetila je danas učenike Osnovne škole Dvor. Premijernom projekcijom filma „Mjesta za djecu“ i posjetom UNICEF-ove ambasadorice zaokružen je uspješan istoimeni program koji su UNICEF i partneri pokrenuli za djecu s poplavljenih područja u Pounju. U sklopu posjete, sudjelovala je i u radu svečane sjednice Općine Dvor.

Radionica o sedmoj umjetnosti samo je dio programa koji su za djecu s poplavljenih područja u Pounju – Dvoru i Hrvatskoj Kostajnici – tijekom ljeta organizirali Udruga IKS iz Petrinje, Ekološko-kulturna scena, Klub žena Dvor te UNICEF. U sklopu programa organizirane su kreativne i lutkarske radionice, djeca su dobila priliku vrijeme provoditi u igri i veselju, a najvažniji cilj programa je pomoći djeci da prebrode tešku situaciju uzrokovanu poplavama. U aktivnostima pokrenutima sredinom srpnja sudjelovalo je 200-injak djece koja su na igraonicama dobila i psihosocijalnu podršku u sklopu „razgovaraonica” kojima je bio cilj kroz razgovor pomoći djeci u prevladavanju trauma uzrokovanih prirodnim nepogodama.

Uz pokretanje „Mjesta za igru“ u Pounju, UNICEF je podržao i pravo djece na obrazovanje pa je sufinancirao polovinu troška nabavke udžbenika za 592 učenika osnovnih škola s područja Dvora, Hrvatske Kostajnice, Jasenovca i Donjih Kukuruzara u vrijednosti od 290.000 kuna. Bojana je s predstavnicima UNICEF-a prisustvovala i svečanosti u povodu Dana Općine Dvor na kojoj se načelnik Općine Nikola Arbutina zahvalio UNICEF-u na organizaciji slobodnih aktivnosti za djecu tijekom ljeta i velikoj podršci Općini i roditeljima u kupnji udžbenika za 190 učenika Osnovne škole Dvor.

„Veseli me vidjeti kako zajedno s donatorima, UNICEF pomaže djeci pogođenoj poplavama da kroz kreativne aktivnosti i igru prebrode teškoće koje su snašle njihove obitelji i cijelu zajednicu. S obzirom na tešku gospodarsku situaciju, drago mi je što smo uspjeli podržati školovanje djece“, tom je prilikom izjavila Bojana Gregorić Vejzović.

Više o UNICEF-ovim aktivnostima za djecu na poplavljenim područjima u Pounju i Županjskoj Posavini možete pročitati ovdje: http://bit.ly/Xmi1en

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Narod.hr
Photo: UNICEF