Uskok: istraga protiv Marine Lovrić Merzel zbog više od 190. 000 kn malverzacija

Uskok je na temelju podnesene kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke donio rješenje o provođenju istrage protiv dvoje okrivljenika, županice Marine Lovrić Merzel (SDP) i voditelja Uprave šuma sisačke podružnice Zvonka Rožića zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te zlouporabe položaja i ovlasti u poticanju teških više od 190 tisuća kuna.

Rješenje o provođenju istrage je doneseno zbog postojanja osnovane sumnje da je prvookrivljenica Marina Lovrić Merzel, kojoj Uskok ne navodi ime, od početka 2009. do kraja 2013. godine u Sisku, u više navrata u ugostiteljskom objektu Hrvatskih šuma (Uprava šuma, Podružnica Sisak) organizirala privatne proslave svojih rođendana i rođendana članova svoje obitelji kao i druge privatne domjenke, a troškove je po njenom nalogu platila Županija čime je prvookrivljenici pribavljena nepripadna imovinska korist od najmanje 48.000,00 kuna.

Iz kaznene prijave i priloga proizlazi osnovana sumnja da je prvookrivljenica od početka 2009. do kraja 2013. godine u Sisku, u navedenom objektu održavala prije skupštine pripremne sastanke s dijelom članova županijske skupštine, time da je troškove hrane i pića, po nalogu prvookrivljenice, plaćala Županija iako za to nije bilo osnova čime je Županija oštećena za najmanje 134.000,00 kuna.

Osim navedenog, osnovano se sumnja da je drugookrivljenik Zvonko Rožić (Uskok ne navodi ime), kao voditelj Uprave šuma u podružnici Sisak na traženje prvookrivljenice u lipnju 2009. godine naložio djelatnicima Hrvatskih šuma da obave pojedine poslove na njezinoj svadbenoj svečanosti koja je održana u sklopu ugostiteljskog objekta podružnice, time da je troškove u iznosu od najmanje 9.600,00 kuna knjižio na teret Hrvatskih šuma umjesto da ih naplati prvookrivljenici.

U odnosu na druge moguće nezakonitosti u Sisačko-moslavačkoj županiji izvidi se nastavljaju, a policija nastavlja kriminalističko istraživanje, stoji na stranici DORH-a.

Jasmina Jovev, bivša šefica kabineta županice Marine Lovrić Merzel u emisiji Nedjeljom u dva izjavila je kako je po nalogu svoje šefice, dvije godine sudjelovala u nezakonitim radnjama – izmišljanju radnih mjesta, izdavanju lažnih računa i kupovanju oporbenih čelnika. Kazala je kako su joj ostali kolege kazali – da se to tako radi. Naglasila je da strah blokira puno dobrih ljudi koji rade u Županiji. Odlučila je da dovoljno dugo ostane kako bi prikupila dosta dokaza i tijelima prezentirala što se događa.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 20, 50 ili 100 kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: dorh.hr
Photo: Hrvoje Pilić/narod.hr