(VIDEO, FOTO) Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine: Hrvatska odaje počast žrtvi Vukovara i Škabrnje

Foto: Fah; fotomontaža: Narod.hr

Više desetaka tisuća ljudi iz cijele Hrvatske, a i šire dolazi i ove godine na obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. želeći odati počast i očuvati spomen na sve one koji su život izgubili u Vukovaru za slobodnu Hrvatsku.

Od ranih jutarnjih sati kolone hodočasnika slijevaju se prema bolnici gdje je u 10 sati program započeo komemorativnim programom “Vukovar – mjesto posebnog pijeteta”.

U koloni sjećanja sudjelovali su branitelji, medicinsko osoblje ratne bolnice, članovi obitelji nestalih i stanovnici Vukovara i Škabrnje, koji na dan 18. studenoga odaju počast žrtvi Vukovara i Škabrnje.

Od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja, oko 5,5 km dug je put kojim je prošlo tisuće ljude u odavanju počasti žrtvama srpske agresije na grad na Dunavu.

Na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2019. “Vukovar – mjesto posebnog pijeteta” sudjelovali su i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Sabora Gordan Jandroković i predsjednik Vlade Andrej Plenković. U Koloni sjećanja je i Tomislav Josić, savjetnik vukovarskog gradonačelnika za branitelje.

Učenici škole “Nikole Andrića” jutros su upalili lampione u gradskome središtu na putu kojim je prošla Kolona sjećanja.