Veleposlanik SAD-a Robert Kohorst na ZŠEM-u: ‘Investicije će sigurno doći, samo moramo biti strpljivi’

Foto: fah

Uoči početka nove akademske godine, ZŠEM je 12. rujna nastavio tradiciju organiziranja predavanja uglednih gostiju predavača te su ovaj puta ugostili njegovu ekscelenciju Roberta Kohorsta, veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj. Ugledni diplomat realizirao je i privatnu karijeru o čemu je govorio brojnim okupljenim studentima, ali i široj javnosti jučer u prostorijama ZŠEM-a. Veleposlanik Kohorst vrlo je osobno iznio svoje iskustvo iz privatnog biznisa i poručio, među ostalim, da “vlada mora pojednostaviti poslovanje kako bi se kapital osjećao dobrodošlim”

Predavanje veleposlanika SAD-a najavio je dekan Zagrebačke škole ekonomije i managementa dr.sc. Đuro Njavro koji je uglednom gostu otkrio niz impresivnih podataka o ZŠEM-u iz kojih je lako zaključiti zašto je ZŠEM najbolja hrvatska poslovna škola te među najbolje tri na području istočne Europe u izboru Eduniversala.

“Nakon pravničke karijere u jednom trenutku sam otišao u nepoznato. Prihvatio sam ponudu, a da zapravo nisam puno znao o poslu kojim ću se baviti. Bio je to rizik koji je uspio. Znate, kada ste mladi onda ste skloni takvoj vrsti rizika”, rekao je Robert Kohorst naglasivši tijekom svojeg predavanja tri osnovna postulata koje je prakticirao tijekom iznimno uspješne karijere u gospodarstvu.

Američki veleposlanik Kohorst: ‘Prošle Vlade SAD-a uzimale su Hrvatsku zdravo za gotovo’

“Prije svega napravite osnovne prioritete u poslu. Stavite ciljeve pred sebe koje želite postići. Pokretanje posla je uzbudljivo, ali i stresno. Važno je imati dobar plan. Nakon toga, pomno birajte partnere i osobe koje želite imati u svom poslovnom okruženju. Okružite se
dobrim ljudima i gradite međusobno povjerenje”, naglasio je veleposlanik SAD-a koji je poseban savjet imao oko eventualnog neuspjeha.

“Nemojte se bojati toga nego učite iz neuspjeha i krenite naprijed. Skupljajte iskustvo iz toga i prakticirajte ga u novim poslovnim aktivnostima. No, nemojte čekati da propadne do kraja nego naučite kada je vrijeme da stanete”, savjet je uglednog diplomata i
gospodarstvenika koji je u preuzeo dužnost veleposlanika početkom 2018. godine.

Veleposlanik Kohorst poručio je da je sa zadovoljstvom prihvatio diplomatsku dužnost u Hrvatskoj, uz činjenicu da je oduševljen ljudima i proameričkim stavovima na koje je naišao tijekom svog turističkog obilaska naše zemlje.

Vlada mora pojednostaviti poslovanje kako bi se kapital osjećao dobrodošlim”, istaknuo je Kohorst, dodavši da “investicije će sigurno doći, samo moramo biti strpljivi”.

Deekan dr.sc. Đuro Njavro u svom pozdravnom govoru spomenuo je kako je ZŠEM 2013. godine dobila AACSB akreditaciju, zbog koje se nalazi u top 5% najboljih poslovnih škola u svijetu.

Dr. sc. Njavro otkrio je kako je ZŠEM nedavno prihvaćen u CFA Institut, zbog čega će se studenti imati prilike aktivno pripremati za polaganje CFA programa za internacionalno ovlaštenog financijskog analitičara. CFA program smatra se jednim od najprestižnijih edukacijskih programa, kojemu pristupa većina financijskih analitičara diljem svijeta, a prolaznost na 180 000 kandidata je tek oko 80 000.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr