Veliko priznanje: Ministarstvo turizma učenički projekt dvije osječke strukovne škole ocijenilo najboljim

Projekt Ministarstva turizma za Promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam 2019. ocijenilo je učenički projekt dvije osječke strukovne škole najboljim projektom.

Ugostiteljsko turistička škola Osijek u suradnji s Elektrotehničkom i prometnom školom iz Osijeka osvojile su prvo mjesto za projekt PUT – Poslovi u ugostiteljstvu i turizmu.
Projektom potiču mlade ugostiteljsko-turističke stručnjake na ostanak u Hrvatskoj, pomažu im napraviti plan karijere, uče ih kako se najbolje predstaviti poslodavcu, a web aplikacijom koju su osmislili i napravili u suradnji s Elektrotehničkom i prometnom školom povezuju poslodavce i kandidate za posao.

Voditeljica projekta je prof. Gabrijela Baraban, a projekt je odrađen u suradnji s učenicima svih smjerova i profesorima: Andrejem Kristek, Ksenijom Kesegi-Krstin, Anom Marijom Čuljak, Sašom Jakšić te profesionalnom ekipom iz Elektrotehničke i prometne škole: prof. Danijelom Ivanović – Ižaković i prof. Ivanom Marušić te učenicima Ramalom Salha i Ivom Stjepanom Ojvanom.

Učenici ugostiteljsko turističke škole Osijek koji završavaju svoje srednjoškolsko obrazovanje imaju u aplikaciji profile sa osobnim i profesionalnim podacima o praksi koju su obavljali ili radu na sezonskim poslovima. Njihovim podacima mogu pristupiti poslodavci iz sektora ugostiteljstva i turizma. Na taj način poslodavci mogu doći do traženih zaposlenika puno brže i izravno stupili u kontakt. S druge strane aplikaciju koriste i učenici za traženje slobodnih poslova. Svaki poslodavac u svojoj bazi uz ime objekta objavljuje i koja radna mjesta potražuje, kao i druge zanimljive podatke za one koji traže posao.

Mrežna poveznica na aplikaciju:
https://www.putizvrsnosti.com/

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr