(VIDEO) Bivši državni odvjetnik Olujić: ‘Vidljivo je da Miljević brani svog masonskog brata’

Foto: Snimka zaslona

Slučaj glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića, koji je zbog priznanja da je mason srušen u manje od 24 sata, i dalje izaziva cijeli niz reakcija.

Između ostalog, mnogi se pitaju – ako je morao podnijeti ostavku jer je mason, može li onda i dalje biti zamjenik državnog odvjetnika? I trebaju li se onda javno izjasniti i ostali zamjenici?

Bivši državni odvjetnik Željko Olujić smatra da u ovom slučaju nema dileme – Jelenić kao obnašatelj visoke državne funkcije nije smio biti mason.

“Trebao je prethodno obavijestiti Vladu da je član masonske lože. Odmah se postavlja pitanje, on kao član masonske lože postaje glavni državni odvjetnik. Pa nije li netko iz masonske lože sugerirao da dođe na tu funkciju? Nije smio glavni državni odvjetnik. Po meni to ne mogu biti ni zamjenici”, rekao je Olujić.

> Glasilo ‘Loža’ – koja su poznata lica u Hrvatskoj članovi masonske lože?

> Odvjetnik Olujić za Narod.hr: ‘Članovi masonskih loža, a pretpostavlja se da ih je u oko 700, ne bi trebali obavljati javne funkcije’

Sukob interesa

”Radi se o tajnoj organizaciji. Polaže se prisega gdje životom garantirate da ćete pomagati svoju braću. Braća su oni koji su u masonskoj loži, a svi ostali nisu braća. Oni negiraju Boga, oni su mrzitelji Crkve, stvorili su paracrkvu. Sukob interesa je permanentan i u odnosu na sudačku funkciju i na državnoodvjetničku funkciju zbog tajnosti i prisege koju dajete gdje jamčite da ćete poštivati statute. Sama tajnost po sebi stvara sumnju u odnosu na sve što ćete vi poduzimati na toj javnoj funkciji”, kaže Olujić.

Treba mijenjati zakon i sigurnosne provjere

Zbog toga što se radi o permanentnom sukoba inetersa, Olujić smatra da će biti potrebno promijeniti zakonotvorstvo i sigurnosne provjere.

“Postoji nešto što su i moralna pravila. Ja sam bio imenovan prvim državnim odvjetnikom i u razgovoru s predsjednikom Tuđmanom, kad mi je ponuđena ta funkcija, ja sam mu rekao da sam u jednoj humanitarnoj organizaciji. On je mahnuo rukom i rekao nije važno. Ja se nisam smio izložiti da bude u bilo kakvoj vrsti sukoba interesa”, istaknuo je Olujić u RTL-u Danas.

Nisam dobio pozivnicu u masone

Olujić kaže kako nije znao da je njegov kolega odvjetnik Veljko Miljević također član masonske lože, ali ističe da ga ništa ne iznenađuje.

“Vidljivo je da kolega Miljević brani svog masonskog brata. To jest u masonskoj loži predviđeno da zdušno brane jedan drugog.”

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/rtl.vijesti.hr