(VIDEO) Čačić o aferi Mrak-Taritaš s obnovom od 1.700 eura po kvadratu

Foto: snimka zaslona

Gost emisije Bujica u srijedu bio je Radimir Čačić, kandidat za župana Varaždinske županije.

Čačić je iz pozicije bivšeg resornog ministra, ali i struke, s obzirom da je arhitekt, komentirao aferu Anke Mrak-Taritaš i cijenu obnove kuća u Gunji i Rajevu Selu od čak 1.700 eura po kvadratu, za vrijeme dok je ona bila resorna ministrica.

“U Račanovu Vladu ušao sam kao ministar obnove. Bavio sam se obnovom kuća prognanika, to je praktički ista stvar kao u Gunji. Nema govora, 700 eura je i više nego realna cijena! S time gradite kuću, srušite je do temelja i gradite nove, kakve nikada tamo nisu bile! Dobro je pitanje gdje je nestalo ostalih 1.000 eura po kvadratu?! Netko će se time pozabaviti. Ne mislim da je to direktno odgovornost ministra, ali ako je njen potpis stvarno na dokumentima, onda nemam komentara, ali netko će imati!”, rekao je.

Emisiju možete pogledati ovdje:

Nakon što su u emisiji Bujica objavljeni dokumenti koji pokazuju da je Anka Mrak-Taritaš, bivša HNS-ova ministrica, donijela cijeli niz spornih odluka o obnovi kuća stradalim mještanima Gunje, Rajeva Sela i drugih područja koje su se svojedobno našla na udaru poplava. Kvadrat obnove odabranim izvođačima plaćan je po čak 1.700 eura za kvadrat.

Bujica objavila dokumente: Anka Mrak-Taritaš odobrila obnovu u Gunji za 1700 € po kvadratu!

Sve to komentirala je Mrak Taritaš na svom Facebook profilu.

“Obzirom su me i razni glasnogovornici krajnje desnice počeli prepoznavati kao prvo lice promjene u Gradu Zagrebu, u kojem se nakon 04.06.2017.g. više neće moći održavati crnokošuljaški marševi, odlučili su tako ocrniti i jedan od najvažnijih projekata mojeg mandata, a to je obnova županjske Posavine. Ovim putem želim reći da sam iznimno ponosna na sve što sam učinila za naše sugrađane na poplavljenim područjima, kao i svi naši građani koji su u toj nesreći pokazali solidarnost i veliko srce. Vezano za sam projekt obnove želim naglasiti kako je cijeli proces bio javan, otvoren i transparentan. Redovito su se održavale koordinacije i o svemu obavještavana javnost. Nadljudskim naporima obnovljene su škole kako bi djeca mogla redovito započeti novu školsku godinu, zatim sve zgrade javne namjene, a glavnina zgrada stambene namjene obnovljena je i dovršena do 15. kolovoza 2015.. Za odabir izvođača proveden je postupak javne nabave. Svi koji su zadovoljili elemente natječaja dobili su posao. Od 22 prijavljena poduzeća 19 je radilo, a 3 nisu bila spremna raditi budući nisu imali ni sredstva ni radnike.Što se tiče cijene radova odbačena je najviša i najniža te odabrana srednja cijena po kojoj su radile sve građevinske tvrtke. Obnova zgrada je omogućila da se većina obitelji vrate na svoju djedovinu i nitko se zbog poplave nije odselio iz županjske Posavine”, napisala je.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr