(VIDEO) Dr. sc. Hasanbegović o odluci Ustavnog suda: ‘Brak i obitelj zajednica su žene i muškarca, ključno je da djeca odrastaju u obiteljskom okružju’

Foto: Snimka zaslona

Odluku Ustavnog suda vezano uz Zakon o udomiteljstvu, GUP te odnos zagrebačkog HDZ-a i Milana Bandića u N1 Studiju komentirao je Zlatko Hasanbegović, predsjednik stranke Blok za Hrvatsku.

 

Brak i obitelj zajednica su muškarca i žene

“Koliko ja vidim, odluka nije jednoglasno usvojena. Volio bih vidjeti sadržaj izdvojenih mišljenja”, prokomentirao je Hasanbegović sudsku odluku kojom istospolni partneri mogu udomljavati djecu. Bi li on dopustio posvajanje djece, kaže:

“To su načelna pitanja. jasno je da ne moram odgovarati. Brak i obitelj je temeljna zajednica muškarca i žene… Fokus treba biti na olakšavanju procedure posvajanja djece heteroseksualnim parovima. Ključno je da djeca odrastaju u obiteljskom okružju.”

“Ovo su marketinško ideološke manipulacije gdje konkretan slučaj pokušaja udomljavanja postaje neka vrsta ideološkoga udara na tradicionalne i u zdravom razumu i biologiji utemeljene koncepte društva”, upozorava Hasanbegović.

> Sudac Šumanović: ‘Ustavni sud odlukom samoinicijativno uvodi u hrvatski pravni sustav ‘pravo’ istospolnih partnera na zajedničko udomljavanje djeteta’

> Dr. Markić: ‘Ustavni sud je prekoračio svoje ovlasti i donio odluku štetnu za djecu bez roditelja i za demokraciju u Hrvatskoj’

Zagrebački HDZ je potpodružnica interesno klijentelističke mreže Milana Bandića

“Činjenica da sam sada u oporbi, što sam mislio o perspektivi i dosezima HDZ-a, govori činjenica da nisam u HDZ-u. Problem simbioze Bandića i HDZ-a u Zagrebu star je koliko i fenomen Milana Bandića, stariji je i od uloge gospodina Plenkovića. HDZ u Zagrebu ne postoji kao samostalna politička stranka, ona je potpodružnica stranke, interesno klijentelističke mreže Milana Bandića. To je jedna od njegovih frakcija”, rekao je.

Osvrnuo se i na situaciju s GUP-om grada Zagreba. “Sada je ušlo u fazu potpune travestije. HDZ je potražio alibi kako bi podržao GUP. Otišao je korak dalje – ne samo da nije odustao od dvojbenog GUP-a, nego ga nadogradio još dvojbenijim amandmanima. Sve će se prebaciti Štromaru koji će tjednima vijećati, a onda će doći i ljeto”, kazao je Hasanbegović.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/n1