(VIDEO) General Glasnović: ‘Nije problem Pupovac, nego drugovi koji misle isto kao on i desno krilo u Srbiji’

Foto: Snimka zaslona

“Poštovani kolege i kolegice, drugovi i drugarice iz nelustriranog Hrvatskog Sabora”, započeo je general Željko Glasnović svoj govor u sabornici te dodao: “Danas je održano suđenje u Vukovaru Marijanu Živković koji je izgubio dva sina u ratu i ako on nema PTSP,  ne znam tko bi trebao imati. To previše ne zanima hrvatske medije i takva je Hrvatska danas.”

(FOTO, VIDEO) Sutkinja na suđenju hrvatskom branitelju Marijanu Živkoviću poručila: ‘U tišini treba žaliti za svojim sinovima’

Glasnović: Hoćemo li opet dopustiti da nam pišu i falsificiraju povijest?

“Po pitanju Povjerenstva za Jasenovac, hoćemo li opet dopustiti da nam pišu i falsificiraju povijest. To je zastrašujuće. Nije problem Pupovac, koji je bio član komunističke partije, nego drugi drugovi koji misle isto kao on i desno krilo u Srbiji.”

General Glasnović u govoru je spomenuo i okrugli stol održan u utorak u HVIDR-i ‘Nakon ratne – protuustavna agresija na Vukovar’ te predložene zahtjeve o kojima Narod.hr pisao.

Zahtjeve upućene hrvatskoj predsjednici i predsjedniku Hrvatske vlade prenosimo u cijelosti:

1. Zahtijevamo raspisivanje referenduma za izmjenu članka 12. stavka 1. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, za koji su Državni zavod za statistiku i hrvatska Vlada potvrdili da je 2014. g. prikupljeno 576.388 valjanih potpisa i za koji je Ustavni sud potvrdio da je pitanje doslovno preuzeto iz prethodnog Ustavnog zakona, dakle da je u skladu s Ustavom. Podsjetimo, referendum je protuustavno spriječen od vlasti pod tadašnjim premijerom Zoranom Milanovićem. Mimo valjanosti potvrđenih preduvjeta za raspisivanje referenduma tadašnji je predsjednik Vlade javno najavio i proveo kako se taj referendum neće održati dok je on na vlasti.

2. Od hrvatskog državnog odvjetništva zahtijevamo povlačenje tužbe i zaustavljanje sudskog progona Marijana Živkovića jer je ploča koju je skinuo postavljena protuustavno, što implicira da ga sustav kazneno goni jer je štitio hrvatski ustavno-pravni poredak.

3. Zahtijevamo provedbu obećanog projekta “Vukovar – mjesto posebnog pijeteta”.

4. Zahtijevamo izradu registra stanovništva grada Vukovara.

5. Zahtijevamo hitno postupanje predsjednika Vlade kako bi se Izborni zakon uskladio s Odlukom Ustavnog suda iz 2011. godine, a kojim su 11. i 12. Izborna jedinica (dijaspora i manjine) proglašene protuustavnima.

6. Zahtijevamo zakonito i postupanje sukladno sudskim odlukama u slučaju kršenja prava doktorice znanosti, hrvatske braniteljice i kandidatkinje za mjesto ravnateljice Nacionalnog parka Krka Ljiljane Zmijanović.

7. Dopuna Zakona o općoj agresiji na Hrvatskoj – tko god je sudjelovao nema mjesto u državnim institucijama.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr