(VIDEO) Hasanbegović: ‘Do sada se 22. lipnja koristio za verbalno divljanje i restauriranje komunizma’

Foto: snimka zaslona

Vladin predstavnik Darko Nekić u srijedu je odbio sve amandmane koje su na prijedlog zakona o blagdanima i spomendanima podnijeli oporbeni zastupnici i klubovi uključujući i amandman o ukidanju 22. lipnja kao blagdana, a prihvatio je dva amandmana HDZ-vog kluba zastupnika.

Saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović istaknuo je da treba ukinuti državni praznik Dan antifašističke borbe, 22. lipnja. “Riječ je o izmišljenom događaju koji se ne može potvrditi niti jednim relevantnim povijesnim izvorom”, kazao je i naglasio kako se do sada 22. lipnja koristio za jednu vrstu “verbalnog divljanja i restauriranje jugoslavenskoga komunizma, u čemu je poseban doprinos davala sisačka gradonačelnica iz jedne stranke”.

>(VIDEO) Hasanbegović o kalendaru blagdana: ‘Jedini učinak bit će učvršćivanje relikta baštine jugoslavenskog komunizma u hrvatskom javnom životu’

“Taj je blagdan sastavni dio protuhrvatske i protudemokratske jugoslavenske komunističke baštine u i kao takav protivan svim ustavnim vrednotama”, rekao je Hasanbegović te je zatražio da se o njegovu amandmanu glasuje kako nitko ne bi mogao reći da se nije imao priliku izjasniti o tome.

Miro Bulj (Most) istaknuo je da se nigdje u nazivima blagdana i spomendana ne spominje velikosrpska agresija te je kazao kako je činjenica da se radi o žrtvama i zločinima četničke velikosrpske agresije.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr