(VIDEO) Kartelo: Europski izbori prilika su građanima da pokažu što misle o nalogodavcima našeg premijera

Foto: snimka zaslona

Na HRT-u predstavili su se kandidati s Liste broj 4.: Bruna Esih – Zlatko Hasanbegović, Neovisni za Hrvatsku, Hrvatska stranka prava. Predstavili su se drugi na listi Tomislav Jonjić, peti na listi Krešimir Kartelo i deseti na listi Damir Markuš.

“Svi smo mi na određeni način čitav život u politici, od 1990. do danas. Na različite načine. A stranputica na kojoj se Hrvatska nalazi već dulji niz godina ponukala nas je da se i neposredno politički angažiramo i to je razlog zbog kojeg smo formirali stranku. To je hrvatska nacionalistička stranka, stranka koja želi pokazati da je hrvatski nacionalizam i danas, tijekom 21. stoljeća, jedini pravi, jedini autentični okvir za riješavanje svih hrvatskih nacionalnih pitanja: i političkih, i demografskih i vjersko-kulturnih…” – rekao je Tomislav Jonjić te istaknuo:

“Svjesni smo da se u Europskom parlamentu riješava čitav niz sudbinskih pitanja za Hrvatsku, a uvjereni smo da se oni sada riješavaju na način koji je za Hrvatsku više nego nezadovoljavajuć.”

Kartelo: Europski izbori su predparlamentarni izbori

Na pitanje pod kojim sloganom žele privući građane na izbore, Krešimir Kartelo je rekao:

“Što se tiče slogana, to je jedna marketinška sublimacija izbornih poruka. Teško mi se pretvoriti u plakat koji govori samo slogane. A što se tiče samih poruka kojima ćemo se obraćati ne samo našim biračima nego i čitavom biračkom puku, mislim da je prije svega važno naglasiti da su izbori poruka da se pokaže ono što se misli. Oni se u Hrvatskoj i promatraju kao nekakvi predparlamentarni izbori. I to je prilika da se pokaže što se misli o nalogodavcima našega premijera, tj. društva iz kojega se on spustio u Zagreb.”

(VIDEO) Krešimir Kartelo (NHR): ‘EU postaje birokratski aparat koji preuzima svojstva države, to je potrebno demontirati’

Istaknuo je također kako je vrlo velik broj kandidacijskih lista, koje se u Hrvatskoj predstavljaju kao suprotstavljene, u Bruxellesu nastupaju kao saveznici.

Markuš: Kao hrvatski branitelj kada vidim kako Hrvatsku vode želim popraviti stvari

HSP-ov Damir Markuš, zamjenik gradonačelnika Kutine, koji se nalazi 10. na listi, kaže da je ušao u politiku jer se, kao hrvatski branitelj koji je više puta ranjavan, kada vidi kako Hrvatsku sada vode, odlučio pokušati, zajedno s ovom listom, popraviti stvari.

“Birajte nas i vidjet ćete da će biti bolje” – kazao je Markuš.

Tomislav Jonjić za Narod.hr otkrio detalje sastanka s ENF-grupacijom: ‘U svjetonazorskom i političkom pogledu su nam najbliži’

Kao goruće probleme Europske unije, Kartelo je izdvojio migrantsku krizu, a što se tiče Hrvatske, nastojanje Europske unije da se pretvori u jednu naddržavu.

“Mi ćemo nastojati demontirati tu naddržavu i nastojati da se stvari vrate na one početne zamisli kakve su bile sredinom 20. stoljeća – dakle, jedna Europska ekonomska zajednica, a ne jedna država.

Govoreći o ulasku u šengensku zonu, Tomislav Jonjić je istaknuo problem položaja naših sunarodnjaka u Bosni i Hercegovini.

“Postoji rizik da se činjenjem te granice nepropusnijom potakne iseljavanje Hrvata.” – kazao je.

Damir Markuš u razgovoru je također podsjetio na Domovinski rat i pitanje ratne odštete koje još uvijek nije riješeno.

Izvor: narod.hr