(VIDEO) Krešimir Kartelo (NHR): ‘EU postaje birokratski aparat koji preuzima svojstva države, to je potrebno demontirati’

Foto: snimka zaslona

“Neovisni za Hrvatsku će se odlučiti za onaj sklop vrijednosti koji upravo ide protiv stvaranja europske naddržave te koji teži poništavanju rastuće tendencije da se ovlasti jedne europske nacionalne države, prenose na institucije Europske unije za koje se ne zna tko njima upravlja.” – kazao je Krešimir Kartelo iz stranke Neovisni za Hrvatsku uoči europarlamentarnih izbora gostujući na Mreži TV .

Naš program za EU izbore neće biti niti EU fondovi, niti mostovi, jezera, parkovi, šume, ribe…

“Što se tiče našeg programa, mogu vam odmah reći da naš program nisu europski fondovi, nisu mostovi, jezera, parkovi, šume, ribe i potoci. To sve skupa nema veze s Europskim parlamentom.” – kazao je Kartelo te dodao:

“Cijela hrvatska javnost svjedoči tome da se, pogotovo na javnim televizijskim servisima, kampanja za europske izbore svodi na mostove i europske fondove. Vi možete imati nula zastupnika u Europskom parlamentu i 99% uspješnosti povlačenja sredstava iz Europskih fondova. Isto tako, možete imati stotinu zastupnika i ne povući niti jedan euro-cent iz europskih fondova. Dakle, potpuno nebitna priča.”

Zatim je objasnio:

Europski parlament nema legislativnu inicijativu, Europski parlament ne može predlagati ništa. Europski parlament, zajedno s Vijećem ministara odlučuje o odlukama koje priprema Europska komisija. Sastav Europske komisije, na jednako mandatno trajanje, bira novi sastav Europskoga parlamenta. To je, u kratkim crtama, opis Europskog parlamenta. Nikakve priče: “Mi ćemo tamo štiti hrvatske interese”. Pa naravno da ćemo štiti hrvatske interese, ali ne možete tamo biti zastupnik Hrvatske, jer se ne birate po tom ključu. U hrvatskoj se biraju stranke koje će podržati neku, uvjetno rečenu, europsku ili naddržavnu ideologiju, dakle, neki sklop vrijednosti.”

Poručio je:

“Neovisni za Hrvatsku će se odlučiti za onaj sklop vrijednosti koji upravo ide protiv stvaranja europske naddržave te koji teži poništavanju rastuće tendencije da se ovlasti jedne europske nacionalne države, tj. njezina trodioba vlasti, prenose na institucije Europske unije za koje se ne zna tko njima upravlja. Europska unija postaje jedan golemi birokratski aparat koji preuzima svojstva države. Ima svoju valutu, želi uvesti fiskalnu integriranost, dakle, želi nametnuti jednu poreznu valutu za sve članice i jednu te istu stopu poreza za određene stvari unutar cijele EU, želi imati svoju vojsku i policiju, ima već svoje granice, želi imati svoje sudove, točnije već ih ima, ali im želi povećati ovlasti tako da oni budu iznad nacionalnih sudova… Tako da to sve treba demontirati i Neovisni za Hrvatsku će sudjelovati u takvom planu i programu.”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Mreža tv