(VIDEO) Luka Mlinarić iz Narod odlučuje: ‘Nismo imali uvid gdje su knjige 3 mjeseca, mogao je ministar Kuščević izvoditi svakakve malverzacije’

Foto: snimka zaslona

Luka Mlinarić, jedan od koordinatora GI Narod odlučuje, za RTL Danas komentirao je aktualna događanja vezana za najavljenu objavu rezultata brojanja i provjere potpisa za referendum o izbornom sustavu, a za što je bila zadužena tvrtka APIS IT.

Mlinarić se još jednom osvrnuo na činjenicu da ministar Kuščević građanskoj inicijativi nije odobrio promatrače.

“Od kad smo predali knjige s potpisima u Hrvatski sabor, prije tri mjeseca, mi nismo imali uvid gdje su te knjige, što se s njima radi, kako se s njima rukuje.  Dakle, mogao je ministar Kuščević ili oni koji su radili na knjigama izvoditi svakakve malverzacije, no mi nismo mogli na to utjecati”, kazao je Mlinarić.

Ministar Kuščević je, pak, još jednom ponovio opravdanje “ne postojanjem odredbe u Zakonu”.

“U Zakonu ne postoji odredba da je moguće promatrati predfazu, a to je provjera potpisa vezano za samu inicijativu. Ako bude došlo do referenduma onda su pravila jasna i mogući su promatrači. Prema tome,uvjeravam hrvatsku javnost, cijelu inicijativu, sve naše građane, da je ovaj posao napravljen po pravilima struke, u skladu sa Zakonom i časno”, tvrdi Kuščević.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr