(VIDEO) Mintas-Hodak o smjeni dr. Nogala: ‘Ovdje se radi o jalu na tuđi uspjeh’

Foto: Snimka zaslona

Na sjednici Odbora za zdravstvo i kontrolu grada Zagreba bilo je riječi o stanju u Dječjoj bolnici Srebrnjak. Zaključeno je da je smjena ravnatelja Bore Nogala sporna, da cijeli slučaj šteti ugledu bolnice te da se u pitanje dovodi projekt vrijedan 60 milijuna eura i sam rad ustanove, javlja HRT.

> Dr. Nogalo: ‘Crkva je stala na stranu pravde, a narod prepoznao da se borim za najugroženije – djecu’

> (VIDEO) Dr. Nogalo: ‘Nalaz zasad pokazuje da sam nepravedno i nezakonito smijenjen’

> Je li ravnatelj DB Srebrnjak doc. Nogalo smijenjen zbog vlasništva nad Brestovcem i 80.000 kvadrata u podsljemenskoj zoni?

Leđa Milanu Bandiću i upravnom vijeću Dječje bolnice Srebrnjak u slučaju smjene ravnatelja danas je okrenula i Ljerka Mintas-Hodak.

– Zapravo mi je žao da ostaje svima nama jedan gorki okus da se ovdje radi o onom poznatom hrvatskom jalu nad tuđim uspjehom. Mislim da ovakovo postupanje nije dobro i nije zdravo niti za politiku grada niti za ukupno zdravstvo u cjelini, izjavila je Mintas-Hodak:

I dok sud bude odlučivao o zakonitosti smjene Bore Nogala, bolnici se, kažu, nanosi velika šteta i dovodi u pitanje realizacija translacijskog centra vrijednog 60 milijuna eura.

– Molim vas lijepo projekt se ne smije ugroziti. To je projekat koji je procijenjen kao projekat svjetske klase u translacijskoj medicini. To je nešto što se ne može imputirati niti gradskoj upravi niti meni osobno, ja sam osobno uvijek govorila da je projekt starteški važan, rekla je predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak Ana Stavljenić-Rukavina.

No ipak šef gradskog odbora za zdravstvo upozorava:

– Nakon 2 mjeseca eksploatiranje ove teme budite uvjereni da svi snosimo odgovornost i za bonicu Srebrnjak i za sudbinu projekta, rekao je predsjednik gradskog Ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

O odgovornosti će se, čini se, još raspravljati, baš kao i o drugim otvorenim pitanjima.

– Što je sa kaznenom prijavom protiv nadriliječništva, poslali ste je, crnili ste bolnicu svi koji ste to potpisali, drugo što je sa klinikom, izjavio je predsjednik Odbora za zdravstvo Skupštine grada Zagreba Rajko Ostojić.

– Bolnica je od srpnja proglašena Klinikom još do danas da procedura kžu da traje nije stavljena ni na jednu sjednicu upravnog vijeća, kazala je zamjenica ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak prof. dr. sc. Mirjana Turkalj, dr. med.

Bivši ravnatelj još jednom podvlači crtu.

– Ovo je čista namještaljka, ovo je čista lažna konstrukcija cijele priče i jednostavno na Srebrnjaku je ulog velik, vidjeli ste od projekata, imovine, svega onog što imamo, izjavio je dr. Boro Nogalo.

Jedno je nepobitno – zdravstvo bi moralo biti ispred politike.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hrt