(VIDEO) Pogledajte kako je Grozdana Perić (HDZ) napala Stiera i kakav je odgovor dobila!

Foto: snimka zaslona

Davor Ivo Stier (HDZ), u jučerašnjoj raspravi u Saboru, upozorio je da se u Istanbulskoj konvenciji, za razliku od drugih međunarodnih dokumenata, rod odvaja od spola, od biologije, od prirode.
,
(VIDEO) Stier: ‘Samo slobodan čovjek može gledati u oči svoj narod’

“Nemojte očekivati od mene da ne glasam po savjesti. Itekako sam svjestan da sam savjestan, grešan čovjek, i zato nikome ne dam da mi oduzme slobodu savjesti, jer samo tako mogu biti i ostati slobodan čovjek, a samo slobodan čovjek može uzdignute glave, oči u oči, pogledati svoj narod”, rekao je Stier.

Napad Grozdane Perić

“Poštovani kolega Stier,

u našem programu kada smo išli na izbore stoji da ćemo ratificirati Istanbulsku konvenciju, tada ste to isto znali. Sada mi nije jasno kad kažete da ne možete prihvatiti da rod nije jednako spol ako kaže da je rod to što piše. Da li mi u 21. stoljeću ne možemo prihvatiti da postoje nekakvi transvestiti, što su jedno po spolu, a po rodu nešto drugo? Da li mi ne možemo prihvatiti da postoje homoseksualci? Ja to ne mogu pročitati iz ovoga”, rekla je HDZ-ova Grozdana Perić koja se tako napadima pridružila SDP-ovcima Željku Jovanoviću, Bojanu Glavaševiću i ostalima.

Stierov odgovor

“Hvala vam kolegice. Mogu reći da je moj stav poznat, da sam i u EP glasovao protiv takvih amandmana. Čudno je da u programu kažemo da ćemo ratificirati, a nigdje u programu ne stoji riječ ratificirati. To je malo nezgrapna rečenica, a onda nemamo ga ni u programu Vlade. Unijeli ste tu niz stvari o kojima nije riječ – homoseksualnost, istospolni brakovi…”, poručio joj je Stier.

Što je Perić rekla u svom izlaganju?

Grozdana Perić (HDZ) u prilično agresivnom nastupu kazala je kako je nekoliko puta pročitala Istanbulsku konvenciju. Pita se “kako to da o ovome više ne govore žene s obzirom da su upravo one najviše ugrožene i konvencija se tiče najviše njih?”. “Zar je moguće da se ne prepoznaje da takvih slučajeva i takvih problema ima i zbog čega se nasilje nad ženama u ovom slučaju nam treba priznati (ili ne priznati) muškarci? Postoji li nasilje nad ženama?”, pitala je Perić.

Dodala je da sve što je nabrojano u konvenciji postoji u našem društvu: silovanja, sakaćenje, seksualno nasilje i to bi trebalo biti poticaj za formiranje mišljenja. “Ne mogu prihvatiti to da moje mišljenje bez obzira na sve formira jedna institucija i da se samo njega treba držati”, komentirala je podsjećajući na crkvu i događaje koji su bili aktualni ovih dana.

“Zbog čega, nakon silnih godina glasa, mi žene ne bi smjele reći da imamo problema u obitelji i rješavati to na način da su zaštićene i žene i djeca. Katolički nauk njeguje tri “O” – obitelj, obrazovanje i odgoj. Moramo, u tom slučaju, poštivati da je obitelj svetinja u kojoj se stvaraju djeca, novi suvereni ljudi koji će u novi život ponijeti sve što su naučili unutar obitelji. Ne mogu se složiti s činjenicom da zabadamo glavu u pijesak i da se ne možemo suočiti s činjenicom da nasilje postoji i da se obitelj treba zaštititi, a nasilje obilježiti, detektirati i procesuirati. Konvenciju smatram civilizacijskim dosegom”, zaključila je Perić.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr