(VIDEO) Pogledajte konferenciju Vidović Krišto o ‘(ne)slobodi medija u vrijeme pandemije koronavirusa’ – javnosti se obratili ugledni znanstvenici

Vidović Krišto
Foto: snimka zaslona

Saborska zastupnica Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto organizirala je jučer konferenciju za novinare ispred Sabora Republike Hrvatske. Na konferenciju je pozvala i dvojicu znanstvenika: dr. sc. Srećka Sladoljeva, jednog je od najpoznatijih imunologa u RH i jednog od najvećih boraca za opstanak Imunološkog zavoda, prof. dr. sc. Valerija Vrčeka, predstojnika Zavoda za organsku kemiju na Prehrambeno-biološkom fakultetu i Lidiju Gajski, dr. med., spec.interne medicine.

Konferencija je sazvana pod nazivom ““(Ne)sloboda medija u vrijeme širenja koronavirusa”.
Poseban naglasak konferencije je na tome da mediji ne daju jednak i transparentan pristup znanstvenicima i stručnjacima u još uvijek otvorenoj i neistraženoj temi pandemije koronavirusa. Zbog toga je troje hrvatskih znanstvenika pozvano na konferenciju za novinare.

Karolina Vidović Krišto se kritički osvrnula na činjenicu da znanstvenici i stručnjaci koji ne sudjeluju u radu Stožera gotovo nestali iz mainstream medija.

Na početku se Karolina Vidović Krišto obratila riječima:

“Hvala vam na ovako velikom odazivu. Dobar dan svima. Konferenciju za medije pod nazivom (ne)sloboda u vrijeme širenja koronavirusa organizirali smo prije svega iz tri razloga:

1. Upozoravamo na propagandno i jednostrano izvještavanje i informiranje od strane hrvatskih medija, napose javnih medija, što je kršenje zakona, zbog čega tražimo ostavke ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića i ravnateljice HINE Branke Gabrijele Vojvodić.

2. Otvaramo prostor stručnjacima s relevantnim s relevantnim obrazovanjem i potrebnim referencama, koji argumentirano i na temelju činjenica ukazuju na pogreške, propuste i loše odluke stožera civilne zaštite, koje su na štetu hrvatskih građana.

3. Nudimo hrvatskim državljanima mogućnost besplatnog savjetovanja, uz zajamčenu diskreciju, te se mogu obraditi na sljedeću e-mail adresu: koronainformacije@gmail.com. Na neka od pitanja, koja budu od interesa šire javnosti, odgovorit ćemo javno i na ovakvim konferencijama za medije, bez da navedemo tko je uputio pitanje.

Niz zakona obvezuje hrvatske medije, ponajprije javne, da cjelovito informiraju javnost. Ovdje su tri stručnjaka s područja medicine. Kvalificirani stručnjaci. Jedan od njih, bio je voditelj odjela istraživanja Imunološkog zavoda. Zbog svoje stručnosti, bio je čest gost i sugovornik u hrvatskim medijima. Dolaskom Stožera u javni i medijski prostor, svi stručnjaci s područja medicine kao doktor Sladoljev, doktorica Gajski i doktor Vrček ne sudjeluju u propagandnom djelovanju stožera, nestali su iz hrvatskih mainstream medija, pri čemu ponovo ističem javne medije koje financiraju hrvatski porezni obveznici.

Svaka, pa i medicinska znanost, napreduje na temelju istraživanja, te sučeljavanja raznih argumenata”

Konferenciju za novinare i obraćanje hrvatskoj javnosti dr. Lidije Gajski, dr. sc. Srećka Sladoljeva, prof. dr. sc. Valerija Vrčeka, kao i uvodne riječi saborske zastupnice Karoline Vidović Krišto pogledajte ovdje:

Karolina Vidović Krišto i troje znanstvenika pozvali su hrvatske građane da se jave na mail adresu koronainformacije@gmail.com, ako žele besplatno savjetovanje uz zajamčenu diskreciju.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr