(VIDEO) Prof. Beroš: ‘Nisam još dobio ponudu premijera Plenkovića, ali sam spreman biti ministar zdravstva’

Foto: Snimka zaslona

“Dvije godine sam u ovoj administraciji i vodim vitalni dio zdravstvenog sustava, bolničku zdravstvenu zaštitu. Ako premijer odluči da je potrebno mijenjati čelnika resora ja ću se odazvati na to, mislim da sam kompetentan i da su neki rezultati iza mene”, rekao je izv. prof. dr. sc. Vili Beroš, pomoćnik ministra zdravstva, gostujući u emisiji Otvoreno na HRT-u odgovarajući kako od premijera Andreja Plenkovića nije dobio ponudu da bude ministar zdravstva, no spreman se odazvati.

> Kujundžić tvrdi da mu podmeću vodstvo HZZO-a i Medikol

Pomoćnika ministra zdravstva Vilija Beroša voditelj i urednik emisije HRT-a Otvoreno pitao je na početku emisije na temu o koronavirusu kako komentira situaciju oko ministra Kujundžića te što zna o prijetnjama neimenovanih interesnih skupina oko nabavke PET CT uređaja koje je danas ministar spominjao na konferenciji za novinare.

– Činjenica je da je ministar Milan Kujundžić stavio svoj mandat na raspolaganje i na taj način je odluku o svom odlasku ili ostanku u Vladi prenio na premijera. To je njegova odluka i kao takvu ju treba uvažavati. Premijer, kao što je to uobičajeno bira svoj kabinet i on će sigurno analizirajući relevantne činjenice, faktore i vlastitim promišljanjem donijeti konačnu odluku o ovom slučaju. Kakva će ona doista biti je nemoguće u ovom trenutku prejudicirati niti to želim. Ono što je izvjesno mislim da će premijer, kao i do sada, donijeti odluku koja je na dobrobit hrvatskog zdravstva i naših pacijenata. Suradnja s ministrom je bila potpuno adekvatna nastojao sam ga suportirati u svim njegovim nastojanjima i u ovom trenutku nemam spoznaje o nekim drugim elementima koje ste spomenuli, rekao je izv. prof. dr. sc. Beroš na HRT-u:

Tko je izv. prof. dr. sc. Vili Beroš?

Izv. prof. dr. sc. Beroš inače je neurokirurg i sveučilišni profesor koji se spominjao i kao zamjena Kujundžiću u vrijeme rekonstrukcije Vlade.

Od 24. siječnja 2018. radi na mjestu pomoćnika ministra zdravstva. Prije dolaska u Ministarstvo Beroš je bio pročelnik Zavoda za endokranijalnu neurokirurgiju u KBC-u Sestre milosrdnice.

Rođen je 13. prosinca 1964. u Splitu. Osnovnu i srednju školu završio je u Jelsi na Hvaru. Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1989. godine s prosječnom ocjenom 4,83.

Dopredsjednik je Hrvatskog društva za cerebrovaskularnu i endovaskularnu neurokirurgiju. U više navrata boravio je na stručnom usavršavanju u inozemnim neurokirurškim ustanovama.

Suradnik je u nastavi na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Oženjen je i otac je dvoje djece.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hrt