Vukovar izgubio još jednog heroja – iznenada preminuo u 55. godini života Siniša Mataija Rambo

Foto: snimka zaslona

Vukovar izgubio još jednog heroja Domovinskog rata, nenadano je u 55. godini života preminuo Siniša Mataija Rambo.

Prvih mjesec dana rata u Vukovaru, odnosno na Sajmištu, uvelike je odredilo daljnji tijek borbi. Malobrojni branitelji Sajmišta, tada najtežeg dijela obrane Vukovara koji su JNA i četnici ultimativno htjeli osvojiti, uz velike žrtve branili su proboj neprijateljskih snaga u samo srce grada.

A tu je među najhrabrijima bio junak Vukovara Siniša Mataija prozvan Rambo.

Veliku ulogu, uz domaće stanovništvo, u obrani Sajmišta tih prvih dana imali su pripadnici Zbora narodne garde, popularno zvanih Zenge. Heroj jedne od najvažnijih epizoda ratu u Vukovaru bio je Siniša Mataija. Uz njega tu su bili Ivica Arbanas, Ivan Anđelić, Pero Perić, Vlado Jularić, Marko Karaula, Nikica Burić- Samoborac, Petar Janjić, Željko Mihaljević, Siniša Mataija–Rambo, Krešimir Čutura, Slavko Jurić …

Obrana Vatrogasnog doma jedan je od ključnih događaja koji su pridonijeli održavanju obrane Sajmišta. Borbe za Vatrogasni dom tipične su za vrstu rata koji se vodio na Sajmištu: krvav, nepredvidljiv i nevjerojatan.

A tu je Rambo bio junak.

Uz svoje zenge i HOS-ovce koji su u rujnu pristigli u Vukovar.

Od Mataijie se oprostio na svojem Facebooku suborac sa Sajmišta Damir Markuš, napisavši ponovno objavu od prije dvije godine kada je napisao o tome da je pokojni Siniša bio jedan od najvećih heroja Vukovara. Tamo se prisjetio ratnih dana i proboja iz Vukovara s pokojnim junakom Rambom, kako je Rambo hrabrio i spašavao ljude, te bio velika moralna i vojnička podrška u patnjama koje su prolazili ljudi na dan pada grada.

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr