Započele prijave za projekt “Jačanje kapaciteta udruga za društveno zagovaranje”

Udruga U ime obitelji odlučila je svoje četverogodišnje iskustvo zagovaranja prenijeti drugim zainteresiranim organizacijama civilnog društva (OCD) – udrugama, građanskim inicijativama, neformalnim grupama, pokretima, zajednicama – putem projekta “Jačanje kapaciteta udruga za društveno zagovaranje”.

Želja nam je potaknuti i osnažiti OCD-e za bavljenje vlastitim društvenim zagovaranjem kao važnim sredstvom utjecaja na donositelje odluka i stvaranja pozitivnih promjena na području zaštite temeljnih vrijednosti poput braka i obitelji te prava trudnica, roditelja, mladih i djece.

Projekt se financira iz Proračuna Grada Zagreba za 2017., a provodit će se u razdoblju od 16. rujna do 16. prosinca 2017. godine. Cilj je kroz predavanja, radionice i praktične vježbe ojačati kapacitete organizacija civilnog društva (OCD) u Gradu Zagrebu za dugotrajno bavljenje društvenim zagovaranjem.

Prijave OCD-a za sudjelovanje u projektu primaju se do četvrtka, 14. rujna 2017. putem prijavnice.

Šest udruga koje će biti odabrane za sudjelovanje u projektu naučit će što je društveno zagovaranje i zašto je ono važno – osobito za zaštitu braka i obitelji, koje su metode i oblici društvenog zagovaranja, kako komunicirati u javnom i medijskom prostoru i kako oblikovati svoju poruku, a znanje stečeno na predavanjima primijenit će i u praksi održavanjem jedne javne tribine, jedne konferencije za medije, jednog sastanka s donositeljima odluka te informiranjem javnosti i svojih članova/korisnika o provedenim aktivnostima.

OCD-i koji žele sudjelovati u projektu prijavljuju tri osobe pri čemu je putem prijavnice potrebno poslati njihove životopise i motivacijska pisma.

Predviđeno je održavanje 7 radionica u okviru projekta, a prvi uvodni sastanak OCD-a sudionica održat će se u subotu 16. rujna 2017. u jutarnjim satima.

U slučaju dodatnih pitanja zainteresirani se mogu obratiti na e-mail adresu: info@uimeobitelji.net.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr