(VIDEO) Event 201 – simulacija strašne globalne pandemije koronavirusa u listopadu 2019. uz sudjelovanje Billa Gatesa i centra John Hopkins

Foto: snimka zaslona

Dana 18. listopada 2019. u New Yorku, fondacija Billa Gatesa, u suradnji sa Svjetskim ekonomskim forumom (WEF) te Johns Hopkins Centrom za sigurnost zdravlja (CHS) provode zajedničku akciju pod nazivom Event 201. Dva mjeseca prije stvarne svjetske pandemije, oni simulariju događaj Event 201, po gotovo identičnom obrascu koji se dogodio vrlo brzo pred našim očima i promijenio svijet.

Mnogi se pitaju: je li to bila tek puka slučajnost uoči globalne pandemije koronavirusom, koja je počela dva mjeseca kasnije?

 

Event 201 je simulacija globalne svjetske pandemije koju su 18. listopada 2019. – dakle samo dva mjeseca prije nego se COVID-19 pojavio u Kini – javnosti predstavili Svjetski ekonomski forum (WEF), John Hopkins Centar za sigurnost zdravlja i Zaklada Billa i Melinde Gates (Bill and Melinda Gates Foundation), prenosi slobodnadalmacija.hr

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) godišnje registrira oko 200 epidemija. Ova 201. epidemija (Event 201) treba iz temelja promijeniti čitav svijet. Zato je i dobila ime Event 201m kao prijelomni događaj.

Slučajno ili ne, svega dva mjeseca kasnije nakon simulacije Eventa 201, taj događaj (event) se dogodio i svijet se promijenio.

Baš kao u simulaciji u kojoj je bio prisutan i Bill Gates, osoba koja puni stranice svjetskih medija u svezi teme koronavirusa, premda nema nikakve stručne i obrazovne kvalifikacije za tu tematiku.

Nino Raspudić: ‘Kakve veze ima Gates sa svjetskim zdravljem?’

Kada je objavljen, scenarij je široj javnosti morao djelovati potpuno nestvarno. U život se odvijao potpuno normalno. Globalna ekonomija vrtjela je golemi novac, jedina epidemija o kojoj se govorilo je ona sezonske gripe. Danas vidimo kako se ovaj zastrašujući scenarij ostvario u stvarnosti, a sva ona predviđanja sa Eventa 201 ostvarila su se samo dva mjeseca kasnije.

Kako je to moguće, pitaju se mnogi?

 

Što je Event 201?

Event 201 bila je simulacija i predstavka pandemije visoke razine koja je ilustrirala u kojima će područjima biti potrebna javna i privatna partnerstva biti tijekom reakcije na tešku pandemiju. Sve to zbog toga kako bi se umanjile velike ekonomske i društvene posljedice.

Event 201 simulirao je izbijanje novog koronavirusa koji se proširi na čitav svijet. A onda se baš to dogodilo gotovo neposredno nakon simulacije: virus je prešao sa šišmiša na ljude, navodno, jer postoje znanstvenici koji tvrde da je virus izašao iz laboratorija. Jedan od njih, francuski virolog Luc Montagnier, dobitnik Nobelove nagrade za izoliranje HIV-a 2008. godine, tvrdi da je SARS-CoV-2 umjetno stvoren. “Došli smo do zaključka da je došlo do manipulacije ovim virusom. Virus nije prirodnog podrijetla, to je djelo molekularnih biologa. Nije poznato s kojim ciljem je to napravljeno. Moj posao je iznošenje činjenica, nikoga ne optužujem i ne znam tko je to učinio i zašto”, rekao je Luc Montagnier u intervjuu za francuski zdravstveni časopis Pourquoi Docteur.

U simulaciji Event 201 riječ je o patogenu nastalom na virusu SARS-a, ali koji se puno lakše od SARS-a prenosio među ljudima koji su imali tek blage simptome.

Scenarij je dalje predvidio širenje novoga virusa u gusto naseljenim megalopolisima Južne Amerike. Sve veći pritisak na zdravstveni sistem,a  potom i širenje virusa u Portugal, SAD i Kinu. A iz njih i u ostale zemlje svijeta. Prema Eventu 201, ispočetka će zdravstvene vlasti u nekim zemljama držati stvari pod kontrolom. No, pritisak će biti toliko jak da će pandemija eksplodirati u cijelom svijetu. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) godišnje registrira 200 epidemija. Ova 201. sve će iz temelja promijeniti. A to se i dogodilo samo dva mjeseca kasnije nakom ove pokazne simulacije.

Mnogi se pitaju: otkuda toliko slučajnosti?

 

Ima li Bill Gates stručnosti i znanja da govori o stvarima iz područja epidemiologije i medicine?

Prema Eventu 201, kako je virus nov, u prvoj godini za njega svijet neće imati adekvatno cjepivo. Scenarij spominje izmišljeni antiviralni lijek koji može pomoći oboljelima, ali ne i značajno spriječiti širenje bolesti. Tijekom inicijalnih mjeseci pandemije broj zaraženih u svijetu će rasti eksponencijalno. A kako broj oboljelih i umrlih bude rastao, sve gore će biti i posljedice po ekonomiju, nacionalne države i svijet u cjelini.

Scenarij Event 2012 završava 18 mjeseci od trenutka kada se novi koronavirus pojavio.

Pandemija Eventa 201 je odnijela 65 milijuna žrtava. Zaustavila se iz dva moguća razloga: ili zbog toga što je pronađeno adekvatno cjepivo, ili zbog toga što je dotad već zaraženo 80 ili 90 posto svjetske populacije. Od tada pa nadalje, novi koronavirus iz Eventa 201 u medicini će se tretirati tek kao endemska bolest djece.

Baš negdje u vrijeme simulacije Eventa 201, Bill Gates je dao ostavke na sve funkcije u Microsoftu i svu pažnju fokusirao na donacije i teme oko epidemija i cijepljenja. To izaziva mnoga opravdana pitanja, posebno stoga što je Gates vrlo brzo došao na naslovnice BBC-a, CNN-a i drugih vodećih svjetskih medija, gdje budimo iskreni mjesto treba biti dr. Lucu Montagieru i drugim osobama iz svijeta struke i znanosti koje imaju što reći svjetskoj javnosti.

Bill Gates ima samo novac, stručnost i znanje nema, ali budimo otvoreni: Event 201 je bio velikim djelom financiran novcem Billa Gatesa i njegove fondacije. Event 201 završio je nakon 18 mjeseci, a što će biti u stvarnosti – tek ćemo vidjeti.

 

Službena stranica Event 201  (The Johns Hopkins Center for Health Security )

Službeni video Event 201:

 

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slobodnadalmacija.hr