2. rujna 1948. rođena Lukrecija Mamić – časna sestra misionarka i mučenica Burundija

Glas Koncila

Časna sestra Lukrecija Mamić rođena je 2. rujna 1948. u katoličkoj obitelji kao sedmo od osmero djece u Zidinama kraj Tomislavgrada. Nadahnuta primjerom svoje starije sestre i brata bogoslova, ušla je u samostan Službenica Milosrđa 1962. u Dubrovniku. Vječne zavjete položila je 1976. u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od samog početka redovničkog života u srcu je osjećala poziv da ide u misije i da radi sa najpotrebnijima. Kao jedna od osnivačica misija u Ekvadoru, 1984. odlazi u Južnu Ameriku. Kada se 2002. uvidjela potreba za otvaranje nove misije u Burundiju u Africi, s. Lukrecija velikodušno je odgovorila: „Uvijek me oduševljavala univerzalna dimenzija Crkve i otvaranje novih prostora za naviještanje Evanđelja kao i širenje karizme naše drage Družbe. To je razlog mog odlaska na novi kontinent i novu misiju.“

Sestra Lukrecija se u Burundiju kao i u Ekvadoru potpuno posvetila najsiromašnijima i najpotrebnijima. Potpuno je živjela svakodnevnicu koju je protkala molitvom iz koje je crpila snagu. Život koji je bio u njoj nije se zatvarao u sebe, nego je dobivao oblik u njenim djelima. Lukrecija Mamić ubijena je 27. studenog 2011. u Burundiju u pokušaju pljačke samostana, mjesta na kojem je toliko puta pružila potrebnu pomoć i nadu siromasima Burundija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.