20. studenoga 1975. Francisco Franco – Borba s komunistima i masonerijom

Foto: Unknown - Biblioteca Virtual de Defensa / wikimedia commons

Franco je smatrao masoneriju pokretačem krvavog rata u Španjolskoj, kao i uzrokom mnogih nevolja koje su zadesile katoličke zemlje Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnji dan 20. studenoga 1975. umro je Francisco Franco, dugogodišnji španjolski šef države koji je vladao Španjolskom s diktatorskim ovlastima. Već nekoliko godina ranije počeo je pripremati budućeg kralja Juana Carlosa za svog nasljednika, što se i dogodilo nakon smrti.

Genocid nad katolicima u Španjolskoj

Usprkos tome što nosi neslavnu titulu diktatora, Francisco Franco je spasio Španjolsku od komunističke strahovlade i terora koji je godinama ranije pažljivo pripreman po uzoru na Sovjetski Savez. Među pristašama lijevih republikanaca postojao je veliki broj lijevih ekstremsta, ponajprije radikalnih komunista. Osobita meta lijevih ekstremista među republikancima bili su katolici i Crkva. Posljednjih dana srpnja 1936. godine svakog dana ubijeno je oko 60 svećenika, a na blagdan svetog Jakova, 25. srpnja, ubijeno ih je 95. Tim ritmom svakodnevno ubijanje svećenika i fratara nastavilo se i u kolovozu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Španjolskoj je tijekom osam godina (1931.-1939.) ubijeno 13 biskupa, 4.181 svećenika i bogoslova, 2.365 redovnika i 283 časne sestre!

Ta gnjusna i neljudska ubijanja su činjena ne samo nad tisućama svećenika, već i desetinama tisuća katolika koji su ubijani posvuda, a osobito kada bi na bilo koji način komunistički ekstremisti doznali za bilo kakvu povezanost s katoličkom vjerom. Tako su zabilježena ubijanja ljudi nakon odlaska s mise, kao u Oviedu.

Europa je istinu lijevog ekstremizma dugo skrivala, kao i mnoge druge ljevičarske zločine u zemljama srednje i istočne Europe, ali istina je danas izašla na vidjelo: u Španjolskoj je proveden genocid nad katolicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubijene su desetine tisuća katolika, a glavni generatori ovih masovnih ubojstava katolika bili su komunisti koji su revoluciju iz Rusije htjeli prenijeti u Španjolsku, te europsku transvezalu Rusija – Španjoska i njihove krajnje točke učiniti komunstičkim državama.

General Franco nije dopusti scenarij kakav je viđen u Moskvi gdje su komunisti revolucijom i terorom nad narodom već vladali gotovo 20 godina.

U tom uvezenom ratu sudjelovale su međunarodne komunističke brigade iz čak 50 zemalja, uz glavno vodstvo Staljina i sovjeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga su u Španjolsku iz cijele Europe došli nepozvani gosti, u stvarnosti komunistički teroristi, koji su osim borbe protiv Francove vojske, počinili brojne masovne zločine. Ti nepozvani uljezi prozvali su se “španjolski borci”, a u Jugoslaviji su imali privilegirani status. Čak 48% španjolskih boraca u Jugoslaviji dolazilo je, nažalost, iz naše Hrvatske. U Hrvatskoj je komunizam uhvatio korijene, te se pripremao za ono što će se kasnije i realizirati – komunističku diktaturu, drugu u svijetu iza SSSR-a.

Sam Tito je bio “španjolski borac”, ubačeni agent Sovjetskog Saveza, iz kojeg je u to vrijeme u Španjolskoj uvijek boravilo između 700 i 800 sovjetskih vojnih savjetnika. Broj komunističkih boraca međunarodnih brigada bio je desetinama puta veći.

U srpnju 1936. iz španjolskog dijela Maroka započinje general Franco oslobađati Španjolsku od komunista, dok krajem ožujka 1939. nije ušao u Madrid i time okončao uvezenu revoluciju.

Francu je pobjedu čestitao i papa Pio XI.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vrijeme Drugog svjetskog rata Španjolska, i pored silnog nagovaranja Hitlera, nije zauzela proosovinski stav. Franco je proglasio neutralnost Španjolske.

 

Masonerija – uzrok ratova, revolucija i sukoba u zemljama Europe

Drugi bitan čimbenik u poticanju Španjolskog građanskog rata bila je masonerija.

Knjiga „Masonerija“ je zbir povezanih članaka koje je Franco pod pseudonimom Joakim Boor objavljivao u dnevnim novinama Arriba od 1946. do 1950. godine. Nabijena je povijesnim podatcima i dokumentima koji prodiru u tajne i zaplotnjačke djelatnosti masonerije s njezinim poznatim ciljevima: mržnjom na katoličanstvo, shodno tome i na Španjolsku kao stožernu katoličku državu.

O „liberalnoj“ naravi masonerije, koja je putem najgnusnijih smicalica, podvala i laži rastakala povijesnu katoličku zemlju Španjolsku, ali koja je i zaslužna za izgon Družbe Isusove iz država zapadne Europe, progovorio je Francisco Franco u svojoj jedinstvenoj knjizi.

Franco u knjizi determinira odnos masonerije, kao i marksista i komunista. Dok je komunizam u svojoj biti protukapitalistički pokret i bori se protiv privatnog vlasništva i kapitala, dotle masonerija  želi ostvariti kontrolu nad društvom u kapitalističkim vodećim državama svijeta (danas preko globalizacije i neoliberalizma op.). Dok se masonerija, tajna organizacija, dobro raspoređuje u vrhove vlasti i društva kao „elitna manjina“, komunizam je politika masa. Marksisti i komunisti, prema Francu ne običavaju biti masoni, ali masoni nastoje imati veliki utjecaj na ljevičarske (i desničarske) pokrete, radi manipulacije njima, tvrdi pokojni španjolski diktator u knjizi.

Knjigu je preveo Emil Čić, a recenzent knjige Zoran Vernazza se u recenziji knjige posebice osvrnuo na Družbu Isusovu, koja je rođena 1540. godine u Španjolskoj i koja je kao vojujuća crkva spasila jugoistočnu Europu od protestantske hereze. Iako je utemeljitelj Družbe bio Bask, sveti Ignacije Loyola, Španjolci su osim Portugalaca činili njenu jezgru. Predgovor i knjiga govore o velikoj borbi masonerije protiv isusovačkog reda.

Knjigu Masonerija možete pročitati u pdf formatu ovdje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.