28. srpnja 1836. (FOTO) Nathan Mayer Rothschild – što je istina o mračnim tajnama najbogatije svjetske obitelji?

Foto: snimka zaslona

Nathan Mayer Rothschild došao je iz rodnog Frankfurta u London i tamo osnovao banku u londonskom Cityju. Ta banka je prerasla u financijskog diva nazvanog “N M Rothschild & Sons Limited”, jednu od najvećih investicijskih institucija u Europi sve do današnjeg dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnji dan 1836. umro je jedan od povijesno najvažnijih članova obitelji Rothschild – Nathan Mayer. Njegov otac Mayer Amschel Rothschild bio je začetnik poslovnog carstva Rothschilda, koji su s vremenom postali najutjecajnija poslovna obitelj u svjetskoj povijesti. Ishodište obitelji bio je njemački grad Frankfurt na Majni, koji je i danas financijsko središte Europe. Naime, u Frankfurtu je danas sjedište Europske središnje banke koja upravlja politikom eura, te njemačke Bundesbanke koja je nekada upravljala njemačkom markom. Frankfurt je i sjedište značajne Njemačke burze.

Spomenuti otac Mayer Amschel imao je pet sinova, koji su postali temelji širenja njegovog imperija. Svakog od pet sinova poslao je u jednu od europskih prijestolnica da tamo prošire obiteljske poslove.

Prvi i najvažniji kojeg je poslao bio je Nathan Mayer Rothschild.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je došao u London i tamo osnovao banku u londonskom Cityju. Ta je banka prerasla u financijskog diva nazvanog “N M Rothschild & Sons Limited”, jednu od najvećih investicijskih institucija u Europi sve do današnjeg dana.

Bogaćenje nakon bitke kod Waterlooa

Nathan Mayer financirao je europske monarhe u borbi protiv Napoleona Bonapartea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S nečime s čime danas nitko ne bi uspio proći, Nathanu Rothschildu je uspjelo nakon bitke kod Waterlooa. On je u to vrijeme praktički bio vlasnik svega u Engleskoj što je imalo veze s novcem.

S obzirom da je imao kontakte, Nathan je bio u prednosti i mogao je prije svih razglasiti kako će završiti bitka kod Waterlooa. On je okolo zvao i tvrdio da bitka nije izgubljen slučaj, dok su ostali smatrali kako je to gubitak koji će upropastiti državu.

Tako se vjeruje da je Nathan otišao direktno na Londonsku burzu i prodao sve svoje obveznice britanskoj vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su ostali vidjeli što radi, napravili su istu stvar i tako uzrokovali pad cijena dionica skoro do nule. Kada su se cijene dramatično spustile Nathan Rothschild je otkupio nazad sve svoje obveznice, ali i sve ostale i tako dobio moć.

Rotschild – ime obitelji vezano uz masoneriju i okultna društva

Do sada se od teoretičara zavjera moglo čuti puno o tajnim društvima, prije svega okultnog i masonskog karaktera, ali zanimljivo je da je većina tih priča započela je s obitelji Rothschild.

Neki smatraju da je riječ o pretjerivanjima ili čak tračevima, no puno više njih tvrdi da je obitelj imala značajnu prisutnost u tajnim društvima, a za ovaj dio priče o njima postoji više dokaza da su doista bili članovi nekih od njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan zanimljivi trag koji ukazje na to da su Rothschildovi stvarno bili u tajnim društvima potječe iz Prvog svjetskog rata. S obzirom da je vrlo neobično da su članovi obitelji Rotschild prisustvovali potpisivanju sporazuma na kraju rata, ljudi su to pripisali njihovom članstvu u Bavarskim Iluminatima koji su osnovani 1776. godine.

Illuminati su poznati kao tajna grupacija koja prakticira oblik “vjere” poznat kao “prosvjetljenje”. Oni uče da njihovi korijeni sežu u drevne misterije religija Babilona, Egipta i keltskog druidizma. Oni su uzeli od svega toga ono što oni smatraju “najboljim”, temeljne prakse, te ih spojili zajedno u jaku okultnu disciplinu. Navodno, imaju veliki utjecaj u svijetu politike preko masonerije, od lokalnih razina do samih vrhova država, kao i svijetu bankarstva, zabave i medija.

Jedna stvar sigurno nije pomogla u suzbijanju priča o Rotschildima i Iluminatima: bile su to zabave koje su Rothschildi priređivali. Najpoznatija je ona s koje procurile fotografije iz 1972. godine. Pozivnice su gostima poslane “naopačke” tako da im je bilo potrebno ogledalo da vide što piše, a kada biste stigli, svjetla na kući postajala bi jarko crvena.

Mnoge od ovih zabava uključivale su neke vrlo čudne dress codove: nošenje životinja na glavama i maskama s nekoliko lica. Imali su i čudnu fascinaciju s kavezima za ptice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.