90. godišnjica djelovanja društva Bokelja u Zagrebu

Povodom 90. godišnjice djelovanja društva Bokelja u Zagrebu, u glavnom hrvatskom gradu održat će se niz događaja kojima će se obilježiti taj veliki jubilej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U crkvi svetog Vinka Paulskog u Zagrebu, na blagdan blaženog Gracija, 8. studenoga proslavit će se sveta misa u 18,30 sati.

U Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu otvorit će se u utorak, 11. studenog u 19 sati izložba “Zavjetni darovi bokeljskih pomoraca”. Autori izložbe su prof. Željko Brguljan, dr. sc. Arijana Koprčina i mr. Mileva Pejaković Vujošević, a bit će prikazano 453 eksponata u 52 cjeline koji su nastali u razdoblju od 14. do 19. stoljeća, piše Boka News.

Posebno mjesto na izložbi zauzimat će srebrne zavjetne pločice ex-voto (zavjetnio darovi) Boke Kotorske koje čine jednu posebnu cjelinu,a svojevstan su unikat u Europi. Naime, kako piše Boka News, ni na jednom drugom mjestu ne postoji toliko veliki broj primjeraka reljefa u srebru takvog tipa izrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečana završna manifestacija jubileja održat će se u četvtrtak, 27. studenog u 18 sati, u Muzeju za umjetnost i obrt. Tada će se održati večeri bokeljske poezije Dubravke Jovanović, a na prezentacijama knjige “Iza koltrine” i “Na sotani bokeljske otmjenosti” govorit će akademik Tonko Maroević te Željko Brguljan i Jasmina Grgurević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.