Besplatan ulaz na koncert zbora Chorus Angelicus povodom 20. godišnjice Varaždinske biskupije

Foto: Thinkstock

Koncert u povodu 20. godišnjice osnutka Varaždinske biskupije, kojeg će izvesti Katedralni zbor Chorus angelicus pod ravnanjem mo. Anđelka Igreca uz pomoć brojnih gostiju vrhunskih glazbenika, održat će se u nedjelju 21. svibnja u 20,30 sati u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ured za crkvenu glazbu Varaždinske biskupije u nedjelju 21. svibnja u 20,30 sati u katedrali Uznesenja BDM organizira koncert povodom 20. obljetnice Varaždinske biskupije. Zbor varaždinske katedrale “Chorus angelicus”, pod ravnanjem maestra Anđelka Igreca, izvest će oratorij “Stvaranje” Josepha Haydna.

Domaćim snagama na koncertu će se pridružiti Zbor “Via” župe svetog Vida iz Varaždina, Zbor župe svetog Stjepana iz Badena u Austriji te simfonijski orkestar “Savaria” iz mađarskog Szombathelyja. Uz njih, nastupit će i troje solista: Margareta Klobučar (sopran), Franz Leitner (tenor) i Matija Meić (bariton).

Oratorij parafrazira tekst 1. poglavlja Knjige postanka o stvaranju u sedam dana, kao i početak 2. poglavlja koji govori o stvaranju Adama i Eve. Bit će to prva izvedba ovog velebnog oratorija slavnog majstora u Varaždinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tekst oratorija je nadahnut izvještajem o stvaranju iz prvog i drugog poglavlja Knjige postanka. Divljenje ljepotama Božjeg stvaranja i zahvalnost za sva njegova dobročinstva temeljna su misao vodilja ovog bisera klasične glazbene literature kojima se pridružuje i katedralni zbor o obljetnici svoje biskupije.”, kazao je o skorašnjem koncertu voditelj Ureda za crkvenu glazbu Varaždinske biskupije mo. Anđelko Igrec.

Ulaz na koncert je besplatan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.