Biskup Bogović: Domovina je još često ‘raštimana’ što se očitovalo i na proslavi u Kninu

Gospićko-senjski biskup Mile Bogović predslavio je u srijedu, 6. kolovoza na blagdan Preobraženja Gospodinova, svečanu misu povodom Dana grada Slunja, objavila je danas IKA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suslavili su mjesni župnik i slunjski dekan mons. Mile Pecić kao i više svećenika Slunjskog dekanata uz asistenciju bogoslova. Čestitajući Dan grada, biskup je istaknuo da se na Dan domovinske zahvalnosti slavio uspjeh uma i ruku kao dio programa ljudskih institucija, dok je danas u prvom planu Božji program koji nam je to sve omogućio.

Podsjetio je na značaj Domovine, koja je kao majka koja djetetu daje ono što mu je neophodno, te svima jamči nacionalna i vjerska prava. Osvrnuo se i na žrtvu branitelja i svih stradalnika Domovinskoga rata, te upozorio da je Domovina još često raštimana što se očitovalo i na proslavi u Kninu. Stoga je biskup Bogović sve potaknuo da „uštimaju” svoje djelovanje po tonovima Isusa Krista i njegova evanđelja.

Na misi su sudjelovali i politički i vojni dužnosnici iz Slunja i okolice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.